Wat zeggen de medewerkers zelf?

Ingrid De Scheirder, medewerker Home Diepenbroek Wetteren

“Verplaatsing is voor onze bewoners niet altijd even eenvoudig. Het is vaak een hele organisatie om een grotere groep bewoners van hieruit naar de theaterzaal te brengen, en dat gaat ook vaak gepaard met een grote kost. Die beslommeringen neem je weg bij een livestream ter plekke.”

“Het geeft een gevoel van veiligheid aan onze bewoners want ze blijven in hun vertrouwde omgeving. Anderen prefereren om toch echt naar het cultuurcentrum te gaan, met deze livestream-mogelijkheid kunnen we de beide opties aanbieden en inspelen op persoonlijke noden van bewoners.”

“Het is echt een totaal-beleving. Het theater wordt echt binnengebracht in ons zorgcentrum”

“Ook nu zeker in coronatijden doorbreken wij de dagdagelijkse sleur met zo’n livestream, het geeft onze bewoners iets om naar uit te kijken”

“De aankleding hier ter plekke, zoals onze rode loper, is toch wel een meerwaarde voor de beleving hier ter plekke, we gaan niet gewoon samen naar iets op groot scherm kijken. Het is echt een totaal-beleving. Het theater wordt echt binnengebracht in ons zorgcentrum”

“De meerwaarde en het belang van cultuur geldt ook voor onze bewoners, ook zij kijken er naar uit om eens iets speciaals mee te maken, die nieuwe beleving of blik geeft kleur aan hun leven.”

Anneleen, Home Diepenbroek, Wetteren

“De samenwerking tussen onze logistieke medewerker en de technieker van het cultuurcentrum is heel goed verlopen. We doen graag een volgende keer weer mee.”

⬇️