❤️ Lovestream-ticket zorgt voor lokale solidariteit

Wil je als cultuurhuis of -dienst jouw financiële inspanning voor de livestream wat compenseren? Waarom geen steun vragen aan klanten, inwoners, (familieleden van) zorgcentra-bewoners, sympathisanten, etc.? Zo maak je zelf werk van een lokale crowdfundingsactie en breng je de maatschappelijke meerwaarde van de livestream onder de aandacht in jouw stad of gemeente. Wedden dat inwoners, zeker de familieleden van het livestreampubliek in de (woon)zorgcentra, graag hun warm steentje bijdragen?

Hoe? Zet de livestream in jouw brochure/website en op jouw ticketingwebsite en plaats onder de aankondiging van het event een lovestream-ticketprijs van 5 euro. Of laat de de koper kiezen tussen een steunticket van 5 of 10 euro.


🗒️Voorbeeldtekst brochure en/of online media (pas de cursieve tekst aan naar jouw lokale context)

Steun onze livestream naar Lokerse (woon)zorgcentra

Bartje en de Beiaard / Bart Herman & Wim Berteloot / Zondag 24-9-2023 om 15u00 (livestream)
Eind maart staat deze wonderlijke matinee op de planken van de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg, en wij streamen deze voorstelling i.s.m. Cultuurconnect naar drie Lokerse (woon)zorgcentra. Zo laten we de bewoners volop genieten van cultuur in hun eigen vertrouwde omgeving en krijgen ze nog eens de kans om een uniek concert mee te pikken. Laat jij de bomma graag meegenieten? Steun dan ons hartverwarmend locatieproject met een lovestream-ticket.

De Brugse stadsbeiaardier droomde samen met Bart Herman al langer van een concert met beiaard. CC Brugge haalt de mobiele beiaard daarvoor naar zijn Koninklijke Stadsschouwburg. Hou je vast voor een nieuw universum gesmolten uit het beste van twee muzikale werelden. Een nooit eerder geziene combinatie die ook via een on-stage camera mooi in beeld gebracht wordt en een prachtige digitale vertaling krijgt in onze (woon)zorgcentra.

Lovestream-ticket: €5 (steunticket, geen toegang)
Lovestream-ticket basic: €5 (steunticket, geen toegang)
Lovestream-ticket plus: €10 (steunticket, geen toegang)


📱Voorbeeldpost sociale media (pas de cursieve tekst aan naar jouw lokale context

🎥 Op 24 maart livestreamen we “Bartje en de Beiaard” naar onze Lokerse woonzorgcentra
🎹 Een wonderlijk concert met Bart Herman en de Brugse stadsbeiaardier
❤️ CC Lokeren laat bewoners volop meegenieten in hun eigen vertrouwde omgeving
🙏Wil je dit hartverwarmend locatieproject steunen? Koop een ❤️lovestream-ticket van €5

Link naar ticketing invoegen

#cultuurvooriedereen #zorgenvoorelkaar #livestream #locatieproject #cckomtnaarjetoe #zorgstreaming #cultuurconnect #warmLokeren #steunons #geendrempels #solidariteit #digitalecultuurbeleving


Inspiratie uit Ternat, ken je het ‘ticket suspeso’ van CC De Ploter?

De collega’s uit Ternat werken al langer met het ‘steunticket-concept’. Zij bieden het ‘ticket suspeso’ aan bij verschillende voorstellingen. Zo kan je iemand die het financieel moeilijk heeft om een voorstelling te betalen, trakteren op een ticket. Ze lieten zich inspireren door de ‘caffè Sospeso’ in Napels. Wanneer je daar een ‘caffè Sospeso’ bestelt, betaal je een extra koffie voor iemand anders, als een anonieme daad van naastenliefde.

In Ternat betaal je met een ‘ticket suspeso’ van €12 een toegangskaartje voor iemand anders, als anonieme daad van zorgzaamheid. CC De Ploter zorgt ervoor dat het extra ticket op de juiste plek terechtkomt en de koper zit die avond met een extra warm gevoel in de zaal. Een actie die je ook kan vertalen naar de livestreams naar zorgcentra. Meer info.