Motivatie cultuurhuis


Wim Breydels, programmator-directeur CC Nova Wetteren

“Ik was zelf in Home Diepenbroek (voorziening voor volwassenen met een fysieke en/of mentale beperking) en heb daar pas ten volle beseft dat zo een familievoorstelling echt op maat is van de doelgroep. En dat dit ook een beleving is die ze in een theaterzaal niet meemaken. Als valide persoon sta je daar niet bij stil.”

“Ook voor kinderen en volwassen die eigenlijk zelf wel nog naar de theaterzaal kunnen komen, is het soms zelfs beter om de theaterbeleving naar de eigen vertrouwde omgeving te brengen, omdat ze veel minder prikkels van buitenaf ervaren. Ze voelen zich rustiger en ze zijn in een groep die ze kennen. Dat zorgt er voor dat voor hen de livestream een intensere beleving wordt, soms zelf intenser dan de beleving in de theaterzaal.”

“Ze voelen zich rustiger en ze zijn in een groep die ze kennen. Dat zorgt er voor dat voor hen de livestream een intensere beleving wordt, soms zelf intenser dan de beleving in de theaterzaal.”

“Aangezien wij geen kinderziekenhuis in onze gemeente hebben, zijn we zelf beginnen nadenken rond hoe we een familievoorstelling naar een zorgdoelgroep kunnen brengen. We zijn de doelgroep gaan uitbreiden, en zo zijn we vorig jaar voor de eerste keer naar een huis voor kinderen met een handicap getrokken. En dan heeft de mondelinge reclame verder zijn werk gedaan, want de begeleider van de volwassen afdeling vond het jammer dat wij ze ook niet gecontacteerd hadden, en daar hebben wij dan een tweede livestream gedaan.”

“Op basis van de enthousiaste reacties die er altijd zijn na elke livestream, hebben we beslist om dit jaar zeker opnieuw in te tekenen, niet alleen voor de familievoorstelling maar nu ook voor de eerste keer met een muzikale voorstelling naar woonzorgcentra in onze gemeente.”