Waarom zou je voorstellingen livestreamen?

De drijfveer van het initiële project is om het zorgpubliek en het minder mobiele publiek dat niet meer in de theater- of concertzaal geraakt, toch te laten genieten van een kwalitatieve voorstelling. We hebben het op dit leerplatform steeds over dit concept. De voorstellingen die we livestreamen worden doorgaans enkel vertoond in woonzorgcentra, zorgvoorzieningen of ziekenhuizen en zijn niet openbaar beschikbaar.

Wil jouw cultuurhuis of -dienst de livestream van een voorstelling uit het Cultuurconnect-aanbod vertonen in een zorgcentrum in jouw gemeente?

1. We stimuleren lokale samenwerking tussen een cultuurpartner (cultuurhuis, cultuur- en/of vrijetijdsdienst) en een zorgpartner (woonzorgcentra, zorgvoorziening of ziekenhuis) uit de gemeente, stad of regio om samen deel te nemen aan de vertoning van een livestream. De cultuurpartner kan de zorgpartner bijstaan in de extra beleving, in technische aspecten en financieel.


2. Ga op zoek naar één of meer zorgpartners: woonzorgcentra, zorgvoorzieningen of ziekenhuizen waar je de livestream wil vertonen. 


3. Op de webpagina van de livestreamdienst lees je hoe jouw cultuurhuis of cultuurdienst samen met de zorgpartners kan intekenen.

4. Alle betrokken en samenwerkende partijen vinden op dit leerplatform tips, informatie en inspiratie om er een totaalbeleving van te maken.

Ben jij een zorgcentrum en wil je graag deelnemen aan het livestream aanbod?

Contacteer een cultuurpartner (cultuurhuis of cultuur- of vrijetijdsdienst) uit jouw buurt om jouw interesse te laten blijken. Het cultuurcentrum, gemeenschapscentrum of de cultuurdienst van jouw gemeente kan vervolgens intekenen op het livestreamaanbod. 

Je vindt de adressen van cultuurcentra en gemeenschapscentra via https://www.cult.be/netwerk

In deze video getuigen Jeroen Swyngedouw (CC Brasschaat), ergotherapeuten van een woonzorgcentrum, een hoofdverpleegkundige van een ziekenhuis en bezoekers waarom zij het livestreamen van voorstellingen waarderen.