Waarom zou je voorstellingen livestreamen?

De drijfveer van het initiële project is om het minder mobiele publiek dat niet meer in de theater- of concertzaal geraakt, toch te laten genieten van een kwalitatieve voorstelling. We hebben het op dit leerplatform steeds over dit concept. De voorstellingen die we livestreamen worden doorgaans enkel vertoond in woonzorgcentra of ziekenhuizen en zijn niet openbaar beschikbaar.

Wil jouw cultuurhuis de livestream van een voorstelling uit het Cultuurconnect-aanbod vertonen in een woonzorgcentrum of ziekenhuis in jouw gemeente of buurt?

  1. We stimuleren lokale samenwerking tussen een culturele partner en woonzorgcentra of ziekenhuis uit de gemeente, stad of regio om samen deel te nemen aan de vertoning van een livestream. De culturele partner kan het WZC of ZH bijstaan in de extra beleving, in technische aspecten en financieel.
  2. Ga op zoek naar één of meer partners: woonzorgcentra of ziekenhuizen waar je de livestream wil vertonen. Adressen woonzorgcentra | Adressen algemene ziekenhuizen | Adressen revalidatie ziekenhuizen
  3. Op de webpagina van de livestreamdienst lees jouw cultuurhuis samen met de zorg-partners kan intekenen.

Is jouw cultuurhuis samen met woonzorgcentrum en/of ziekenhuis ingetekend op de livestream van een voorstelling?

Alle betrokken en samenwerkende partijen vinden op dit leerplatform tips, informatie en inspiratieom er een totaalbeleving van te maken.

Ben jij een woonzorgcentrum of ziekenhuis en wil je graag deelnemen aan het livestream aanbod?

Contacteer een culturele partner uit jouw buurt om jouw interesse te laten blijken. Het cultuurcentrum, gemeenschapscentrum of de cultuurdienst van jouw gemeente kan vervolgens intekenen op het livestreamaanbod. Als er meerdere woonzorgcentra en ziekenhuis van dezelfde gemeente wensen deel te nemen is dit financieel voordeliger voor de culturele partner.

Je vindt de adressen van cultuurcentra en gemeenschapscentra via https://www.cult.be/netwerk


In deze video getuigen Jeroen Swyngedouw (CC Brasschaat), ergotherapeuten van een woonzorgcentrum, een hoofdverpleegkundige van een ziekenhuis en bezoekers waarom zij het livestreamen van voorstellingen waarderen.