(pagina in aanbouw)

Samenwerking 1

Ook al heb je al een geldig lidmaatschap in de samenwerking, de lener krijgt eerst wel de melding van een lidmaatschapskost, maar in fase 2 online inschrijven, zal dit hier niet meer staan.

Als je bevestigd, is er ook geen kost aangerekend (tenzij deze wel nog openstond bij een andere bibliotheek, dan wordt er wel dubbel lidgeld aangerekend – dat is een gekend probleem).

Bij lidmaatschap verlengen wanneer je al een geldig, betalend én betaald lidmaatschap hebt in een andere bibliotheek van de samenwerking, zal er nooit een kost staan, omdat we deze kost opvragen uit Wise en Wise hier weet dat je een geldig lidmaatschap hebt.

Pas op: 

  • bij een gratis lidmaatschap in de samenwerking moet je vervolgens wél betalen
  • bij boeken verlengen bij een verlopen lidmaatschap, krijg je niet de suggestie om je lidmaatschap te verlengen, dat is op zich wel een goed idee, ik noteer het.

Maar bij nieuw inschrijven, zal er op het eerste scherm wél een kost staan omdat Wise dit op dat moment nog niet weet dat je al een lidmaatschap hebt. Maar die kost wordt wel vervolgens niet aangerekend als je dezelfde gegevens gebruikt als die van de geldige kaart in de samenwerking (die moet dus wel gekoppeld zijn aan je profiel). Zo staat er dan ook op het bevestigingsscherm geen kost meer. 

Dus bijvoorbeeld bij het reserveren als je al een lidmaatschap hebt van Slim Netwerk, zie je hier eerst wel dat het 5 euro kost om lid te worden:

Maar eind april gebeuren er wijzigingen aan online inschrijven en dan zal dit hier niet meer staan. 

Na bovenstaand scherm krijg je wel dit (ik heb het even gedaan voor jou bij bibliotheek Kortenberg):

En als je hier kiest voor de bestaande gegevens, vertrekt Wise daarvan en kan het systeem bepalen of je nog eens lidgeld moet betalen of niet. Nu, aangezien jij lidmaatschap 100 hebt bij Herent zul je wél moeten betalen bij Kortenberg want 100 is een gratis lidmaatschap. Maar wanneer je een gewoon volwassenabonnement 60 had gehad, zou je geen kost meer zien op het volgende scherm. Hier:

Dan staat de bovenste lijn er gewoon niet.