De BIOS-rapporten uit Wise bevatten enkel de cijfers zoals die in Wise zitten. Migreerde je in het gemeten jaar, dan moet je in sommige gevallen nog de data uit je oude bibliotheeksysteem verwerken bij het inputten in BIOS3.

  • Aantal leners: Hiervoor neemt Wise de historische tellers mee, en krijg je dus een totaalbeeld voor het gemeten jaar. Enkel voor de Daisy-kaarten kon dit niet. Hier ontbreken dus de daisy-leners die actief waren in de periode 1 januari 2019 tot de aansluiting in Wise. Je kan echter niet zomaar de 2 getallen optellen, aangezien leners in beide periodes actief konden zijn (voor en na migratie). Hier zal je dus een inschatting moeten maken om dit manueel aan te vullen in BIOS3.
  • Collectie: Dit kan je volledig uit Wise halen aangezien er gekeken wordt naar bezit op 31/12/2019 of 31/1/2020.
  • Aanwinsten: Wise kijkt hiervoor naar de Ontvangstdatum. Bij de conversie wordt de aanwinstdatum van het exemplaar bij de Ontvangstdatum gezet, dus je kan ook dit cijfer gewoon uit Wise halen.
  • Uitleningen en verlengingen: Hier tel je de cijfers bij op van de uitleningen in verlengingen die nog in het vorig systeem gebeurden.