De BIOS-rapporten uit Wise bevatten enkel de cijfers zoals die in Wise zitten. Migreerde je in het gemeten jaar, dan moet je in sommige gevallen nog de data uit je oude bibliotheeksysteem verwerken bij het inputten in BIOS.

  • Uitleningen en verlengingen: Hier tel je de cijfers bij op van de uitleningen in verlengingen die nog in het vorig systeem gebeurden.
  • Aantal leners: Hiervoor neemt Wise de historische tellers mee, en krijg je dus een totaalbeeld voor het gemeten jaar. Voor alle cijfers in het onderdeel ‘Leners’ is het dus in orde. Je hoeft dus niets op te tellen.
  • Daisy leners: Om de Daisy-kaarten te berekenen konden we geen beroep doen op de historische tellers. Hier ontbreken dus de daisy-leners die actief waren in de periode 1 januari van het werkjaar tot de aansluiting in Wise. Je kan echter niet zomaar de daisy-leners uit beide systemen optellen, aangezien leners in beide periodes actief konden zijn (voor en na migratie). Hier zal je dus een inschatting moeten maken en dit manueel aanvullen in BIOS.
  • Collectie: Dit kan je volledig uit Wise halen aangezien er gekeken wordt naar bezit op 31 december van het werkjaar of 31 januari van het jaar daarop. Je hoeft dus niets op te tellen.
  • Aanwinsten: Wise kijkt hiervoor naar de Ontvangstdatum. Bij de conversie wordt de aanwinstdatum van het exemplaar bij de Ontvangstdatum gezet, dus je kan ook dit cijfer gewoon uit Wise halen. Je hoeft dus niets op te tellen.