Conversie van materialen tijdens het koppelen

Maakt je bibliotheek gebruik van een rechtstreeks gekoppelde RFID plaat en worden nieuwe materialen ingevoerd en geconverteerd door dezelfde medewerker in dezelfde Wise client?
Dan kan je tijdens het koppelen direct converteren.

Klik in het koppelscherm rechtsboven op de knop Koppelmethode.
Wijzig de instellingen in de pop-up van Koppelmethode naar 5 – N – 1 en klik op OK.

De instelling van de koppelmethode vervalt bij het sluiten van de Wise client. Contacteer de servicedesk als je 5 – N – 1 als standaard koppelmethode wil instellen.

Wat is koppelen?
Zie https://leerplatform.cultuurconnect.be/courses/exemplaren/lessons/exemplaren-toevoegen/topic/twee-manieren-om-exemplaren-toe-te-voegen/.

Wat is ‘conversie’?
In het proces van ‘conversie’ worden bepaalde gegevens van het exemplaar weggeschreven in de aan het exemplaar gehechte RFID-tag(s). De conversie moet zo worden uitgevoerd dat als een exemplaar op een RFID-reader wordt gelegd, de RFID-reader de bedoelde gegevens op een correcte wijze doorgeeft aan de RFID-Reader gekoppelde applicatie (vb. een zelfuitleentoestel of een Wise client).

Binnen de koppel-conversie worden de volgende gegevens weggeschreven:

  • exemplaarnummer (indien met een (lokaal) labelnummer wordt gewerkt)
  • ISIL-code op basis van de juridische eigenaar
  • Gegevensmodel ID
  • AFI = C2
  • Beveiliging wordt AAN gezet
  • In de koppel-conversie zal standaard als bijlagecodering (Idem identifier) 0101 worden opgenomen.   

De overige rubrieken zullen niet worden geschreven. De bijlagen van een exemplaar moeten via de RFID-onderhoudsfunctie geconverteerd worden. Ook indien een van de andere optionele velden een andere waarde moet krijgen zal dit met de RFID-onderhoudsfunctie moeten worden geregeld. Er is bewust voor deze opzet gekozen om het koppelproces niet te belasten met uitvoeren van speciale handelingen voor RFID-onderhoud.