Beveiliging aan-/uitzetten

In de Wise client is EAS de default beveiliging van tags.
AFI beveiliging van tags is ook mogelijk. Contacteer de servicedesk als je de AFI beveiliging wil inschakelen.

Bij innemen/uitlenen

Wanneer een RFID-reader wordt gebruikt, zal in de client bij het innemen van een exemplaar de beveiliging altijd worden AANgezet. Andersom, bij het uitlenen van een exemplaar via de RFID-reader zal de beveiliging worden UITgezet. 

Wanneer een beveiliging er handmatig afgehaald moet worden, let er dan op dat de focus in het veld van RFID staat! Staat de focus per ongeluk nog in het scherm van innemen, dan kan een exemplaar onbedoeld worden ingenomen. 

Bij koppelen

Bij het koppelen volgt Wise de instelling Default beveiliging na schrijfactie uit de configuratie van de RFID-reader.

Via de RFID Actuele Inventaris

Via de RFID Actuele Inventaris kan je eenvoudig via 1 klik de beveiliging van alle RFID-tags die zich op de plaat bevinden, uitschakelen. Het sloticoontje rechtsboven op de tag gaat dan open.

Ook kan je via rechtermuisklik de beveiliging van één tag uitschakelen.

Wanneer een klant na het uitlenen van enkele boeken dus een alarm triggert aan de beveiligingspoortjes, kan je via deze interface gemakkelijk opsporen welk boek daarvoor heeft gezorgd: je legt enkele boeken op de plaat en kan aan het slotje zien bij welke tag de beveiliging nog niet is uitgeschakeld. Gezien RFID-zelfscanstations exemplaren eerst uitlenen en pas in tweede instantie de beveiliging uitschakelen, is de oorzaak meestal het te snel doorschuiven van het exemplaar door de lener in kwestie.