Terug naar : Wise techniek

RFID-lezer aan Wise gekoppeld

De inhoud van deze handleiding is van belang voor alle bibliotheken die materialen voorzien van RFID-tags en gebruik maken van een rechtstreeks aan Wise client gekoppelde RFID-reader. 

Een bibliotheek van het Bibliotheeksysteem krijgt automatisch alle licenties ter beschikking om rechtstreeks in de Wise client een RFID-reader te koppelen. De RFID-Reader kan in de volgende onderdelen en functies door OCLC Wise worden gebruikt:

  • Scannen van exemplaarnummers
  • Zetten van de beveiliging bij uitlenen / innemen
  • Koppelen met conversie van materialen
  • Conversie van materialen
  • Uitgebreide RFID-onderhoudsfunctie

Een bibliotheek kan er ook voor kiezen om met OCLC Wise te werken zonder dat er in de OCLC Wise-programmatuur op een of andere manier gebruik wordt gemaakt van RFID-readers. De conversie van de materialen moet dan worden geregeld met externe (losse) conversie-applicaties. De meeste zelfservice-leveranciers kunnen een dergelijke applicatie leveren.
Verschillende zelfserviceleveranciers kunnen de RFID-reader als een key-wedge installeren. Hiermee worden de door de RFID-reader uitgelezen gegevens via het toetsenbord aangeboden aan OCLC Wise. Hierbij is alleen uitwisseling van het objectnummer/labelnummer mogelijk van de reader naar OCLC Wise. OCLC Wise heeft er dan geen weet van dat er een RFID-reader wordt gebruikt voor het lezen van de RFID-tags. Met een dergelijke oplossing zijn er geen mogelijkheden om werkwijzen en procedures af te stemmen met de gemaakte keuzes in OCLC Wise. Verder zal een aantal zaken minder efficiënt en met meer systeembelasting worden uitgevoerd.