Mijn Leestipper op je website

Mijn Leestipper is een onderdeel van de bibliotheekwebsite. Leners vinden hun nieuwste leestips elke maand in het Mijn Bibliotheek-menu rechts bovenaan, tussen andere vaak gebruikte diensten zoals verlengen. Dat komt de zichtbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van Mijn Leestipper ten goede. Aan de andere kant maakt Mijn Leestipper zo de bibliotheekwebsites weer wat rijker en meer inspirerend. 

Je website is je eerste zorg. Focus in de eerste plaats op “Wat zoekt mijn publiek? Wat wil mijn publiek weten?” en niet op “Wat wil ik graag vertellen?”. Zorg dat (digitale) diensten zoals Mijn Leestipper goed vindbaar zijn. Link op zoveel mogelijk plaatsen op je website door naar Mijn Leestipper: in banners, nieuwsberichten en in je navigatie (hoofdmenu en/of doormat).

Importeer de landingspagina over Mijn Leestipper op je website

De nieuwe landingspagina komt op de link [gemeente].bibliotheek.be/mijnleestipper. Ook de link “Hoe werkt het?” op de Mijn Leestipper-pagina’s verwijst hiernaar. Je vindt de nieuwe pagina onder “In afwachting van moderatie” op je dashboard. Zoek op “Mijn Leestipper”. Meer over pagina’s overnemen vanop het bibliotheekwebsiteplatform.

Importeer de pagina met Mijn Leestipper-widget op je website

Er bestaat nu een pagina met een slimme Mijn Leestipper-widget. Om het widget te gebruiken, importeer je: “Pagina met Mijn Leestipper-widget“ onder ‘In afwachting van moderatie’. Voeg het toe aan de widget-bibliotheek en vervolgens op je startpagina.

Deze widget toont aangepaste inhoud (titels) aan de gebruiker. Gebruik je dit widget op je startpagina, dan zien bestaande gebruikers meteen hun leestips, eens aangemeld bij Mijn Bibliotheek. Nieuwe gebruikers krijgen meer uitleg en worden naar de activatie toegeleid.