Mijn Leestipper op je sociale media

Doe minstens maandelijks een post over Mijn Leestipper. Gebruik daarvoor eventueel deze ideeën en voorbeeldposts. Link in je communicatie telkens naar [gemeente].bibliotheek.be/mijnleestipper en roep je leners op om Mijn Leestipper te activeren.

3 ideeën voor op je sociale media

1. Introduceer een vaste rubriek rond Mijn Leestipper.
Post maandelijks een foto van een lener die het boek van zijn/haar leven heeft gevonden dankzij deze dienst. Om te starten kan je medewerkers fotograferen. Hou het boek voor het gezicht van de lener. Zo is hij/zij onherkenbaar en dat maakt de drempel lager om met hun foto op de sociale media te komen. Gebruik dit Canva-sjabloon om het beeld mooi vorm te geven. Je vindt er ook voorbeeldfoto’s.

Voorbeeldpost: Elke maand is het liefde op het eerste gezicht tussen een boek en een lezer. [naam] valt voor [genre]. [titel] van [auteur]is dan ook helemaal zijn/haar type. 💕 Ben jij ook op zoek naar het boek van je leven? Registreer je snel via [gemeente].bibliotheek.be/mijnleestipper.

2. Post elke maand een inspirerend citaat rond lezen.
Een citaat vind je makkelijk op citaten.net. Geen tijd om zelf aan het ontwerpen te gaan, maar gebruik je graag een mooie lay-out? Gebruik dit Canva-sjabloon om het citaat mooi vorm te geven en krijg 5 citaten om alvast mee te starten.

Voorbeeldpost: Leven = lezen. Op zoek naar een goed boek? Krijg tips op maar via [gemeente].bibliotheek.be/mijnleestipper.

3. Maak een nieuwsbericht aan op je website.
Daarin lijst je verschillende manieren op van hoe leners een boek kunnen vinden in je bib. Gebruik dit artikel van bibliotheek Merelbeke als voorbeeld. Link daarnaartoe vanuit al je communicatiekanalen, je sociale media, maar ook je nieuwsbrief, de nieuwsbrief van de gemeente of andere partners en je startpagina. Of hergebruik deze inhoud voor een nieuwsberichtje in het gemeentelijke infomagazine. Deel ditzelfde artikel 2 keer per jaar via je communicatiekanalen met een ander tekstje.

Voorbeeldpost 1: Ben jij ook een boekenliefhebber? Dan ben je bij de bib aan het juiste adres. In onze collectie vind je altijd wel een goed boek om te lezen. Ons team en enkele handige online diensten helpen je kiezen! 📕 📗 📘 (link naar het nieuwsbericht op je website)

Voorbeeldpost 2: Nog geen inspiratie voor je volgende boek? Ontdek 3 manieren om boeken te ontdekken die je graag wil lezen. Laat je inspireren en adviseren door de bib. (link naar het nieuwsbericht op je website)