Terug naar Filmstreaming

In deze cursus vind je alles om te communiceren over Cinébib en om deze filmstreamingdienst te promoten bij je publiek. Cinébib filmstreaming richt zich – uiteraard – tot filmliefhebbers in alle soorten en maten, jong en oud. Zeker de liefhebber van de betere film die zijn gading minder vindt op de commerciële platformen kan zich hier uitleven, net als ouders die de schermtijd van hun kinderen liever kwalitatief invullen.

We onderscheiden 3 segmenten binnen de doelgroep, die elk een andere boodschap krijgen. Hieronder vind je per segment de boodschap en de kanalen die je kan gebruiken om deze doelgroepen te bereiken. Alle materialen, een mogelijke planning, voorbeeldteksten en tips vind je in de verschillende hoofdstukken van deze cursus.

1. Filmliefhebbers & meerwaardezoekers die nog geen lid zijn van de bib

Boodschap: De betere films en documentaires stream je vanaf nu via de bibliotheek. Met Cinébib heb je toegang tot unieke langspeelfilms, docu’s en jeugdfilms. Van artistieke cinema tot verborgen parels. Vraag meer info in de bib over lid worden en Cinébib filmstreaming.

Kanalen: sociale media advertenties, YouTube, bibliotheek.be en de bibliotheekwebsite via SEO, leden van de bib (mond aan mond), partnerorganisaties (cultuurcentrum), via fysieke promomaterialen en promovideo’s op een filmavond of een ander event, gemeentelijk of stadsmagazine, pers

2. Filmliefhebbers die al lid zijn van de bib en leners van de fysieke dvd-collectie

Boodschap: Haal meer uit jouw lidmaatschap bij de bibliotheek met Cinébib. De betere films en documentaires stream je vanaf nu met Cinébib. Met een Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot unieke langspeelfilms, docu’s en jeugdfilms, van artistieke cinema tot verborgen parels. Registreer je op Mijn Bibliotheek en ontdek het filmaanbod op onze website.

Kanalen: affiches, flyers, wobblers, raamstickers en andere promomaterialen in de bib, sociale media (organisch), sociale media advertenties, YouTube, bibliotheekwebsite, andere leden van de bib (mond aan mond), partnerorganisaties (cultuurcentrum), via fysieke promomaterialen en promovideo’s op een filmavond of een ander event, gemeentelijk of stadsmagazine, pers

3. Filmliefhebbers met een lidmaatschap en een Mijn Bibliotheek-profiel

Boodschap: Haal meer uit jouw lidmaatschap bij de bibliotheek met Cinébib. De betere films en documentaires stream je vanaf nu gewoon via je Mijn Bibliotheek-profiel. Je hebt toegang tot unieke langspeelfilms, docu’s en jeugdfilms, van artistieke cinema tot verborgen parels. Ontdek het filmaanbod op onze website.

Kanalen: affiches, flyers, wobblers, raamstickers en andere promomaterialen in de bib, nieuwsbrief van de bib, sociale media (organisch), sociale media advertenties, YouTube, bibliotheekwebsite, andere leden van de bib (mond aan mond), via fysieke promomaterialen en promovideo’s op een filmavond of een ander event, gemeentelijk of stadsmagazine, pers, Mijn Bibliotheek