Affiches en visuals

Hier vind je het promotiemateriaal voor Cinébib filmstreaming: 4 kleurrijke en sprekende affiches met een lichte verwijzing naar de huisstijl van de Bib. En dan nog een heleboel visuals voor je andere communicatiekanalen. Zo maak je Cinébib overal zichtbaar: in de bib, op je website, in je nieuwsbrief, via flyers, op sociale media, in de lokale pers.

💡 Tip 1: Wissel zeker af met fotomateriaal. Schakel een fotograaf in voor eigen foto’s of gebruik foto’s uit de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect. Zet op een foto telkens het logo van de bib en het logo van Cinébib. De logo’s vind je helemaal onderaan op deze pagina.

💡 Tip 2: Maak een basispagina aan op je website (staat klaar onder ‘in afwachting van moderatie’ in je CMS) en gebruik jouw verschillende communicatiekanalen om mensen erheen te leiden.

Affiches & flyers ‘Stream via je bib’ (A3/A6)

Deze affiches kan je uithangen in de bib. Druk ze af op A3, of maak er flyers van en druk ze af op A6.

Gebruik het Canva-sjabloon:

Download de affiches als InDesign-bestand:

Affiches & flyers voor promotie filmvertoning (event) (A3)

Organiseer je een filmvertoning? Dan kan je deze bekend maken met deze affiches. Vul alle nodige gegevens aan over het event, voeg een beeld toe van de film die je vertoont en printen maar. Druk ze af op A3, of maak er flyers van en druk ze af op A6.

Kies hieronder het juiste sjabloon voor film of documentaire:

Voorbeeld affiches voor event

Wobblers voor tussen de boekenrekken (vierkant)

Hang deze leuke wobblers tussen de rekken met boeken in je bib. Zo toon je dat er naast de boekencollectie in de bib ook een aantrekkelijk aanbod film/docu is (zowel fysiek als digitaal met Cinébib). Er zijn 3 ontwerpen met verschillende tekst. Kies de wobbler die je zelf het beste vindt passen bij je bib, of bestel alle 3 de versies om te kunnen variëren (aangeraden). Je kan opteren voor een gewoon formaat van 10x10cm (aangeraden) of voor extra grote (15x15cm).

Voorbeeld wobblers

Algemene webbanner (1500×500)

Deze Cinébib-banner kan je overal gebruiken in je communicatie, als header of als footer.

💡 Tip: Maak je hem via het Canva-sjabloon heel klein (bv. breedte 600px), dan kan het zelfs dienst doen als promo in je e-mailhandtekening.

Voorbeeld van een webbanner

Banner voor je nieuwsbrief (800×150)

Kies uit 4 liggende banners om te gebruiken in je nieuwsbrief. In een nieuwsbrief zet je best geen beelden met al te grote afmetingen. Een breedte van 800px is ideaal. Pas de url www.cinebib.be aan naar de url van jouw eigen Cinébib-webpagina!

💡 Tip: Teksten voor in je nieuwsbrief vind je onder het hoofdstuk ‘Nieuwsbrieven en e-mails’.

Voorbeeld van een nieuwsbrief-banner

Header voor achter het zoekvak van de catalogus (1024x350px)

Plaats 1 van deze headers op je website bovenaan, achter het zoekvak. De afmeting van de header is daarop gemaakt. Je kan deze headers ook gebruiken in je nieuwsbrief of op andere webpagina’s dan de landingspagina van Cinébib.

Voorbeeld van een header

Banners voor de ruimte met de call to action-button op je startpagina (1170×336px)

Plaats een banner met call-to-action-knop op je startpagina of op een andere pagina.

Voorbeeld van een CTA-banner op je website

Vierkante animatie (1080×1080)

Een korte animatie (vierkant) kan je gebruiken op allerhande communicatiekanalen. Beweging in een visual trekt de aandacht. Pas zeker de url aan in het laatste frame. Het eerste en het laatste frame blijven altijd staan, in de middelste frames kan je zelf kiezen welke je wil tonen. Zo maak je de animatie korter of langer. Download de animatie als mp4 of als gif-bestand.

Visuals voor sociale media (940x788px)

Deze algemene Cinébib-visuals kan je posten op de sociale media, bv. Facebook. Zet je graag tekst bij de posts, dan verwijzen we naar het hoofdstuk over sociale media. Er zijn 2 versies: 1 met ‘Stream films via je bib’ en 1 met ‘Stream films en docu’s via je bib’.

Voorbeeld van een visual voor een algemene post op social media

Deze afbeelding met Cinébib mascotte kan je gebruiken om je familie-aanbod in de kijker te zetten:

Download de Cinébib Mascotte 1 en de Cinébib Mascotte 2

Vierkante visual: op maat van het aanbod (1080×1080)

Met deze sjablonen kan je films en documentaires uit het aanbod promoten op je sociale media (bv Instagram) en op andere digitale kanalen. Heb je een vierkant beeld nodig voor bij het bericht in de kijker op je startpagina? Download dan enkel de eerste afbeelding.

Kies hieronder het juiste sjabloon voor film of documentaire:

Voorbeeld van een socialmediapost met promo voor films uit het aanbod

Facebook-headerafbeeldingen

1. Vervang de algemene cover-afbeelding op de Facebook-pagina van je bib door deze cover met de juiste afmetingen (820×360).

Voorbeeld van een Facebook-cover

Deze social media banner met Cinébib mascotte kan je gebruiken om je familie-aanbod in de kijker te zetten:

Download de Cinébib Mascotte banner

2. Organiseer je een event/filmvertoning? Maak een event aan op Facebook en gebruik daarbij de Facebook-eventbanner (1920×1005). Schuif een beeld in van de film/docu die je vertoont, vul de gegevens aan en download hem via Canva.

Kies hieronder het juiste sjabloon voor film of documentaire:

Voorbeeld van een Facebook eventbanner (onvolledig)

Postkaartje (staand)

Deel postkaartjes uit met uitleg over Cinébib. Leg deze aan de balie en op andere plekken in en buiten de bib. Deel ze ook actief uit. Pas eventueel de tekst aan, pas ook de url en de qr-code aan. Je kan dit postkaartje afdrukken rechtstreeks via Canva, of bij je eigen drukkerij. Download het ontwerp in dat geval met afloopranden.

Voorbeeld van een postkaartje

Stickers (rond Ø 40mm) & raamstickers (rond 150x150mm)

1. Ronde stickertjes van Cinébib kan je voor allerlei doeleinden gebruiken: kleef ze zelf in de bib, of deel ze uit aan kinderen, jongeren en studenten. Je kan de stickers printen in deze online drukkerij of in je eigen drukkerij. Gebruik onderstaand ontwerp bij het plaatsen van je bestelling (rond Ø 40mm):

Voorbeeld van de stickers

2. De raamstickers van Cinébib kan je uithangen aan de ramen van je bib, en misschien ook wel aan de ramen van het cultuurcentrum en andere partnerorganisaties. Je kan de raamstickers bestellen bij de online drukkerij Zwart-Op-Wit of bij je eigen drukkerij. Gebruik onderstaand ontwerp bij het plaatsen van je bestelling:

Voorbeeld van een raamsticker

Voorgevulde popcorndoosje & popcorndoosjes van vouwkarton

1. De voorgevulde popcorndoosjes in Cinébib-branding zijn handig om uit te delen op gemeentelijke/stedelijke activiteiten, in de bib en op andere gelegenheden. Hiermee kunnen mensen thuis zelf popcorn maken. Terwijl ze wachten lezen ze op het doosje meer over Cinébib.

Ontwerp van het voorgevulde popcorndoosje

2. Organiseer jij (of een partner) een event rond film in de bib, in het cultuurcentrum of op een andere locatie in je gemeente/stad? Dan kan je een popcornmachine huren. Dit is momenteel heel hip en populair. Gewoon even intikken op Google, Ecosia of Bing: ‘Popcornmachine huren (jouw locatie)’ en je vindt tal van mogelijkheden. Je kan natuurlijk ook zelf popcorn maken.

De popcorn kan je uitdelen in speciale Cinébib-doosjes van vouwkarton. Bestel deze op printprestige.be of via je eigen drukkerij. Gebruik onderstaand ontwerp bij het plaatsen van je bestelling. Kies voor ‘Small (82x115mm)’.

Ontwerp van de popcorndoos van vouwkarton

💡 Lees meer tips voor bij de organisatie van een Cinébib-event (bv. filmvertoning)

Vlaggenlijn

Hang de vrolijke Cinébib-vlaggen in je bib en op activiteiten van de gemeente/stad. Je kan deze vlaggenlijnen (10m) bestellen op de online drukkerij Drukland of bij je eigen drukkerij. Gebruik onderstaand ontwerp bij het plaatsen van je bestelling:

Voorbeeld van een vlaggenlijn

Cinébib staanders (A5)

De “showcards” in A5-formaat kan je op tafels zetten in je bib en in het cultuurcentrum. Zet ze op de rekken, in de krantenhoek, op de balie, op de tafels in eventuele vergaderzaaltjes op bijeenkomsten van verenigingen. Organiseer je een filmvertoning? Zet deze showcards dan zeker ook op de tafels. Je kan dit bestellen bij de drukkerij Zwart Op Wit of bij je eigen drukkerij. Gebruik onderstaan ontwerp bij het plaatsen van je bestelling:

Voorbeeld van een showcard

Grote Cinébib-pancartes (297x840mm)

Deze pancarte voor een filmvertoning of een ander event kan je laten drukken en gebruiken voor meerdere events. Je drukt de pancarte af. In het midden is er ruimte voor een A3-affiche. Hang daar een affiche met info over de film (zie boven: ‘Affiches & flyers voor promotie filmvertoning’). Zo weten bezoekers van het event waar ze moeten zijn en trek je de aandacht van eventuele nog-niet-ingeschreven bezoekers. Bestel de pancarte(s) bijvoorbeeld bij Zwart Op Wit.

Extra info voor het drukken: De kapvorm zit mee in de pdf (magenta contour) maar zal dus niet mee gedrukt worden. Deze is ook voorzien van 2 ophanggaten bovenaan. Vink zeker de optie aan voor 4 ophanggaten wanneer je het drukwerk bestelt.

Met deze grote algemene pancarte trek je meteen de aandacht. Je kan ze algemeen gebruiken om Cinébib permanent te promoten. Pas de tekst nog aan: waar kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen? Je kan deze hangborden bestellen bij Zwart Op Wit of bij je eigen drukkerij. Formaat is 297 x 840 mm, met 2 ophanggaten in de bovenhoeken (displaykarton / 2mm / premium print / 2-zijdig).

Voorbeeld van een pancarte

Stappenplan

Geef een stappenplan mee aan geïnteresseerde mensen. Dit is vooral handig voor minder digitaal vaardige mensen. Je kan het stappenplan aanpassen naargelang je eigen aanbod en aanvullen met extra relevante informatie (bijvoorbeeld over films die niet in het bibliotheek-aanbod zitten bij Sooner). Het stappenplan is het eenvoudigste voor bibliotheken met 1 platform. Pas ook de url en de qr-code aan naar de link van de pagina op je eigen bibliotheekwebsite.

Promotievideo’s voor sociale media (1080×1080)

Promoot een film/docu uit het aanbod met een kort fragment uit een film/docu, in het jasje van Cinébib. Dit is bruikbaar voor je sociale media, je website of zelfs je nieuwsbrief (download in dat geval als gif-bestand). Je vindt alle promovideo’s in de juiste vormgeving op het leerplatform of in de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect. Deze promovideo’s kan je zo downloaden en op verschillende kanalen gebruiken, zoals de schermen in de bib en/of in het cultuurcentrum. Maar we raden aan om de url aan te passen naar die van je lokale website via het Canva-sjabloon.

Hieronder staat een lijst met Canva-sjablonen voor promovideo’s in Cinébib branding. Pas de link “cinebib.be” aan naar de url van de pagina op je lokale bibwebsite. Download een afgewerkt ontwerp als mp4 om te delen via je sociale media en andere kanalen.

Tip: Een video delen via sociale media doe je best via “native upload”: Download een video en upload hem opnieuw op je sociale media. Deel maw geen YouTube-link. Zo geeft Facebook jouw video meer zichtbaarheid en heb je dus een groter bereik. Elk sociaal medium houdt ervan dat mensen binnen het platform blijven, en niet weggeleid worden naar een website of videoplatform (en al zeker niet YouTube, dat eigendom van Google is).

AVILA fragmenten

Heb je een kort fragment dat je ter promotie wil gebruiken en staat het niet in bovenstaande lijst? Dan kan je ook je eigen promovideo maken via Canva.

Promotievideo’s voor scherm (trailers)

Heb je een filmavond en wil je een trailer tonen van een film/docu uit het aanbod? Je vindt alle trailers in de juiste vormgeving op het leerplatform of in de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect. Deze trailers kan je zo downloaden en op verschillende kanalen gebruiken, zoals de schermen in de bib en/of in het cultuurcentrum. Maar we raden aan om de url aan te passen naar die van je lokale website via het Canva-sjabloon.

Hieronder staat een lijst met Canva-sjablonen voor trailers in Cinébib branding. Pas de link aan naar de url van de pagina op je lokale bibwebsite. Download een afgewerkt ontwerp als mp4.

AVILA trailers

DALTON trailers

SOONER trailers

Wil je een trailer delen die niet in bovenstaande lijst staat? Maak hem zelf via het juiste Canva-sjabloon:

Beeldmerk Cinébib

Download hieronder het beeldmerk van Cinébib in verschillende kleuren. Zet dit steeds op alle communicatie van je bib over Cinébib, zoals folders, flyers, fotomateriaal.