Via een rechtstreekse mail naar onderwijs in de buurt

Beste (naam leerkracht),

Breng jij het komende schooljaar met je klas een bezoek aan onze bib? Dan staat de Bieblo-uil klaar om jouw leerlingen leesadvies te geven dat aansluit bij hun interesses en leeftijd. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Zo leren ze andere boeken kennen dan “the usual suspects” en vinden ze makkelijker de weg in het aanbod van de bib. 

6- tot 11-jarigen swipen door afbeeldingen die een thema uitbeelden, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met acht covers. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib. De plaatsinformatie maakt het makkelijk om de boeken terug te vinden in de rekken. Het spel is gebouwd op kindermaat en wijst zichzelf uit, je hoeft niet op voorhand uit te leggen hoe het werkt. Bieblo maakt een klasbezoek aan de bib extra leuk, met het aantrekkelijke design en een snel resultaat. 

De medewerkers van de bib én de Bieblo-uil kijken ernaar uit jou en je klas binnenkort te verwelkomen in de kinderafdeling.