De fysieke (jeugd)bibliotheek en de bibliotheekmedewerkers zijn een niet te onderschatten “kanaal” voor een goede communicatie en zichtbaarheid van je digitale diensten. Veelal dankzij hen worden kinderen, ouders, leerlingen en leerkrachten attent gemaakt op het bestaan van Bieblo. Raad Bieblo aan aan al wie een goed boek zoekt voor kinderen van 6 tot 11 jaar en laat leerlingen er tijdens klasbezoeken actief mee kennismaken, zoals onder andere ARhus Roeselare doet.

Bieblohoek

Op zoek naar inspiratie voor je eigen coole Bieblohoek? Nu en dan sturen bibliotheken foto’s in van hun creatieve Bieblohoek. In 2020 wonnen bib Essen en bib Beringen de wedstrijd voor de mooiste Bieblohoek. Hieronder vind je foto’s van de verschillende inrichtingen in verschillende bibliotheken. Neem contact op met de bibliotheek als je wil weten hoe ze het hebben aangepakt.

Bib Hasselt Limburg deelt haar bestanden voor de Bieblo-boom aan de wand graag met andere bibliotheken. Download hieronder het ontwerp als Photoshop-bestand (eps), Adobe Illustrator-bestand (ai) en als pdf.