Lokaal infomagazine

Stuur jaarlijks een tekst op naar het lokale infomagazine om deze dienst te promoten. Je kan bijvoorbeeld telkens met de start van het nieuwe schooljaar een bericht plaatsen in dit magazine. Zo inspireer je leerkrachten en (groot)ouders die met hun klas of (klein)kinderen naar de bib komen om kennis te komen maken met de Bieblo-uil. 

Hieronder vind je een voorbeeldtekst voor een persbericht over Bieblo, maar je kan gerust ook de kortere voorbeeldteksten gebruiken.

Met ‘Bieblo’ in de bib weet elk kind wat gelezen 

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een tof boek te vinden in de rekken: al die keuze! 

De bib helpt deze jonge lezers een handje met Bieblo. Dit intuïtieve spel geeft 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Kinderen zien een afbeelding die een thema uitbeeldt, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met acht covers. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd.

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen (en hun leerkrachten) in de zoektocht naar een geschikt boek. Ook tijdens een klasbezoek kunnen ze nu gericht boeken vinden die ze ook graag lezen. Het spel staat standaard open in full screen op de catalogus-pc bij de kinderafdeling in onze bib. Het design valt op en trekt kinderen aan. En het spel wijst zichzelf uit.

Tot binnenkort in de bib!

Kies een beeld voor het infomagazine uit het overzicht met promotiemateriaal voor Bieblo.