Laatste wijziging: 19 december 2022

Brieven editeren

Kies als communicatievorm Formulier en maak een gewenste combinatie van Taal, Berichttype en -soort om jouw brief te kunnen editeren.

Beweeg met de cursor over de tekstvelden om de bewerkopties te verkrijgen. 

Afbeeldingen toevoegen/bewerken is niet mogelijk voor brieven. Wens je jouw afbeelding op de brieven te wijzigen? Neem contact op met de servicedesk.

Tekst aanpassen

Bij een editeerbare tekst heb je 3 mogelijkheden:

= Verwijderen. Hiermee verwijder je het tekstblok in 1 beweging. Let op: dit is onmiddelijk gebeurd! Zolang je niet op “Opslaan” of “Publiceren” klikt, kan je nog terug naar het selectiescherm, en zo terug naar het bericht dat je aan het aanpassen was. Dit is de enige manier om de verwijderde tekst terug op te roepen.

= Terugkeren naar de basistekst. Hierdoor val je terug op de laatst gepubliceerde tekst voor dit bericht.

= Bewerken. Vervolgens opent de tekstbewerker:

Je kan nu de tekst aanpassen, of je kan gebruik maken van enkele opties uit het menu. Als je met jouw cursor beweegt over de icoontjes verschijnen de verschillende mogelijkheden. Zo kan je een placeholder toevoegen, het lettertype wijzigen, een opsomming invoegen … Met de laatste optie kan je alle bewerkingen ongedaan maken en de opmaak van de volledige tekst verwijderen.

Tip: wil je een volgende lijn zonder extra witregel in jouw tekst? Gebruik shift+ENTER in plaats van ENTER op het einde van een regel. De volgende tekstregel volgt mooi op jouw vorige tekstblok.

  • Placeholder toevoegen: automatisch ingevuld veld – Opgelet: we raden ten zeerste af om “Lenernummer” te gebruiken, want als het rijksregisternummer gebruikt wordt als lenernummer, dat wordt dit getoond in de mail, en dat mag niet volgens de GDPR-wetgeving

Ben je klaar met de tekst aan te passen? Sluit dit scherm aan de hand van het minteken.

Opgelet: de berichteneditor toont bij berichttypes zoals de herinneringen of de registratienota at random een voorbeeld van uitgeleende werken en/of kosten waar het bericht betrekking op heeft. Het kan zijn dat er daarbij btw wordt getoond, maar in de echte brieven wordt er nooit btw gerekend!

Belangrijk!

Om je wijzigingen te bewaren, moet je achtereenvolgens op Opslaan, Preview en Publiceren klikken.