Een stabiele internetverbinding

Een voorstelling duurt ongeveer 1,5u. Gedurende die tijd heb je bijgevolg een stabiele internetverbinding nodig. Is je internetverbinding niet stabiel, dan kan het beeld of geluid hieronder lijden: haperingen, storingen of zelfs uitvallen van beeld.

Bij voorkeur een vaste verbinding

Je hebt een vaste internetkabel nodig in de ruimte van het zorgcentrum waar je gaat vertonen. We hebben het hier dus niet over een Wi-Fi verbinding, maar over een vaste internetkabel die je aansluit op je computer of rechtstreeks via Smart-TV.

Via Wi-Fi lukt ook wel, maar de stabiliteit van je internetsignaal kan fluctueren gedurende de voorstelling. Dit is zeker zo als er ook andere mensen in de ruimte of het gebouw zijn die gebruik maken van dezelfde WiFi. Tegenwoordig zijn de meeste wifi-verbindingen wel sterk genoeg, we hebben een minimale downloadsnelheid nodig van minimaal 8 à 10 Mbps (via testmy.net kan je dit snel achterhalen).

Test vooraf je internetverbinding

De downloadsnelheid is best minimaal 10Mbps en stabiel. 

Je kan dit checken bij je internetprovider. Doe deze test een paar keer doen om zeker te zijn dat het telkens een gelijkaardige waarde is:

Je kan de stabiliteit van je internetverbinding ook testen door eender welke livestream of live video te bekijken op Youtube.

bv. het Youtube-kanaal van de NASA is 24/24 live. Of neem eens een kijkje bij het Vlaams Parlement, dat geregeld overdag live uitzendt.

Of zoek zelf een leuke live video: ga naar Youtube en klik in het menu bovenaan op ‘Live’.