Een groot projectiescherm of een grote tv

Je hebt een groot projectiescherm nodig, of op z’n minst een grote tv. Of je kan projecteren op een grote witte muur.

De grootte van je projectiescherm is afhankelijk van de ruimte waar je de livestream vertoont en hoeveel toeschouwers je verwacht. Hoe meer mensen, hoe meer nood je hebt aan een grotere projectie.

Projector of beamer

Controleer vooraf je projector of beamer. Misschien is je projector wel aan onderhoud toe? Kijk na of de kleuren van het geprojecteerd beeld mooi worden weergegeven. Test dit met het projecteren van een video (eerder welke video) op een groot scherm of grote witte muur. Verduister daarbij de ruimte.

Heb je geen projector of beamer in huis? Vraag na bij je cultuurcentrum of gemeenschapscentrum, cultuurdienst of bij de gemeente- /stadsdiensten of je een projector kan ontlenen.

Formaat projectie

Het geprojecteerde beeld is in formaat 16:9. Wil je zien hoe dit er in het echt uitziet? Bekijk dan de getuigenis van Peter, op de startpagina van deze cursus.

TV-schermen

Als je gebruik maakt van TV-toestellen kan dat op 3 manieren:

  • een smart TV, met een internetverbinding. Hiermee kan je rechtstreeks op internet om de livestream te vertonen.
  • een gewone TV waarop je gaat casten vanaf een laptop met vaste internetverbinding. Lees meer over hoe je aan de slag kan met Chrome casten.
  • een gewone TV die je verbindt met een laptop via HDMI. Hiervoor heb je wel een tv en laptop met hdmi ingang nodig. Met een hdmi kabel kun je het beeldscherm van je laptop dupliceren of uitbreiden op een tv scherm.
  • indien beschikbaar: via een specifiek TV-kanaal van het zorgcentrum die connectie maakt met het internet (en de streamlink).