Wat kan je doen?

Ontdubbelen

Vink je “Ontdubbel” aan, dan wordt na klikken op “Verwerk” deze klant verwijderd en blijft de klant die bovenaan staat over. Welke velden van de verwijderde klant overgezet worden naar de overblijvende klant lees je in de les “Wat gebeurt er bij ontdubbelen?”.

Zet ‘Blijf over’

Deze klant verhuist naar boven, de klant die bovenaan stond verhuist naar onderen.

Negeer

Vink je “Negeer” aan en klik je op “Verwerk”, dan wordt deze lener niet meer aangeboden in de ontdubbelfunctionaliteit via de lijst. De lener wordt wel nog aangeboden als dubbel bij de individuele ontdubbeling via de klantenadministratie.

In de klantenadministratie zie je bij deze lener in het tabblad Eigenschappen-1 dat “Genegeerd bij ontdubbelen” op Ja staat, met de datum waarop dat is gebeurd. Je kan een lijst trekken van al deze leners via menu Klanten > Overzichten > Bij ontdubbelen genegeerde klanten.
Opgelet: enkel leners van de eigen instantie (dus met een abonnement in de eigen instantie) kan je raadplegen en ook enkel deze verschijnen op de lijst (maar de optie “Genegeerd bij ontdubbelen” komt wel steeds op Ja te staan).

Je kan deze “Negeer”-optie gebruiken voor tweelingen, klassen, of eventueel leners waar je even geen raad mee weet en later apart wil ontdubbelen, zonder dat ze opnieuw in je lijst terecht komen.

Niets doen

Als je niets aanvinkt (dus noch “Ontdubbelen”, noch “Negeer”) en klikt op “Verwerk” dan gebeurt er niets met de lener. Deze duplicaat zal de volgende keer opnieuw aangeboden worden.