Waarop wordt gematcht?

In eerste instantie kijkt Wise naar het rijksregisternummer. Omdat het veld “Rijksregisternummer” op het tabblad Passen uniek moet zijn, zijn tijdens de conversie dubbele rijksregisternummers verplaatst naar het veld “Legitimatie” op het tabblad Eigenschappen 2. In de ontdubbelfunctionaliteit wordt op beide velden gezocht naar dubbele rijksregisternummers.

Daarnaast zoekt Wise ook dubbels op basis van familienaam + geboortedatum + geslacht

Let wel op: Wise toont dus mogelijk ook ‘valse’ duplicaten. Zelfs indien een klant in Wise bekend is met zijn/haar rijksregisternummer, dan nog kan Wise andere klanten op basis van de familienaam + geboortedatum + geslacht. Let dus goed op bij het ontdubbelen, en gebruik deze functie enkel als je 100% zeker bent dat beide klantrecords naar deze klant verwijzen.

Omdat we streven naar een eengemaakt lenersbestand over heel Vlaanderen, worden dubbels gezocht in het hele systeem. Minstens één van de aangeboden leners zal dus een abonnement hebben in jouw bib. Het gaat dus niet alleen om dubbels in jouw bib of samenwerkingsverband, maar ook om dubbels in een andere bib, ongeacht of je ermee samenwerkt of niet.