Eenvoudige inhoud

Deze widget kan je gebruiken voor inhoud die voornamelijk uit tekst bestaat.  Het is ook mogelijk om er afbeeldingen, Iframes of een navigatiemenu aan toe te voegen. Lees onder de afbeelding hoe je dat doet.

De meeste menu-opties zijn standaard opmaakelementen.  Volgende opties liggen misschien minder voor de hand.

Het vlaggetje

Via deze optie kan je een navigatiemenu bovenaan de pagina voorzien.  Dat kan handig zijn voor lange teksten met tussentitels.

Volg deze stappen:

  1. Zorg er voor dat de titels zijn opgemaakt met een bepaalde ‘kop’ (zie dropdown ‘opmaak’ in menu).
  2. Plaats je cursor aan het begin van de titel. (! niet de titel selecteren !)
  3. Klik het vlag-icoontje aan om een interne link aan te maken.
  4. Geef de interne link een naam (geen spaties gebruiken!). Deze wordt verder niet getoond aan de gebruiker. Het item in de navigatie neemt automatisch de tekst van de kop over.
  5. Klik op ok en vervolgens zal je bij de titel een vlaggetje zien staan.

Het navigatiemenu wordt pas zichtbaar nadat je de pagina hebt opgeslagen. Heb je verschillende eenvoudige inhoud-widgets op een pagina staan, dan kan je een menu maken die ook naar vlaggetjes in die andere eenvoudige inhoud-widgets linkt.

De letter E

Via deze optie kan je ofwel een afbeelding selecteren uit de reeds opgeladen afbeeldingen, of je kan een nieuwe afbeelding opladen en selecteren.

Het wereldbolletje

Hiermee voeg je een Iframe toe.  Een Iframe laat toe om dingen van op andere websites te tonen zoals bv. filmpjes, kaarten, … Wat je hiervoor nodig hebt is de URL van wat je wenst te tonen in de Iframe.  Let op, in sommige gevallen, zoals bv. voor Youtubefilmpjes, heb je een embed link nodig.  Lees hier meer over in de les ‘insluiten van externe content‘.

Broncode

Als je hier op klikt kan je je tekst opmaken in HTML.  Onderaan kan je ‘volledige html’ aanklikken, in deze modus aanvaardt de editor meer uitgebreide tags, zoals bv. table. (Let wel, enkel de rol ‘beheerder’ ziet deze optie.)