In 6 webinars ontdek je alles over het vernieuwde IBL. De webinars komen gespreid online tussen juni en oktober 2021. Het laatste en 7de webinar is live, daar kan je al je vragen stellen. Zo ben je helemaal klaar voor het proefjaar in 2022. 

Met interbibliothecair leenverkeer of IBL reist een boek van de ene bibliotheek naar de andere om een lener uit de nood te helpen. Het hele proces voor de aanvraag wordt in de loop van 2022 volwaardig geïntegreerd in de publiekscatalogus. De integratie van IBL gebeurt op een doordachte en logische manier, met veel aandacht voor de lener en de verschillende manieren om die vlot te laten vinden wat hij zoekt.

Op vraag van de overheid wordt niet alleen IBL vernieuwd, maar verfijnen we ook de hele digitale strategie om leners vlot en snel te kunnen bedienen. Het vernieuwde IBL wordt in deze online strategie als een “laatste redmiddel” ingezet. Is een lener op zoek naar een materiaal, dan wordt hij eerst gewezen op andere mogelijkheden om te vinden wat hij zoekt. Die mogelijkheden zijn voor de gebruiker én voor de bibliotheek sneller en goedkoper dan IBL. Meer over dit vernieuwingstraject kan je lezen op onze website.