Laatste wijziging: 2 juli 2021

Login en paswoord

Wanneer je de Wise-client opstart, dan krijg je een inlogscherm.

Hier geef je links je gebruikersnaam in, en rechts het bijbehorende wachtwoord. Wise toont dit om veiligheidsredenen als sterretjes.

Wil je in plaats van die sterretjes toch zien wat je typt, vink dan ‘Toon tekst’ aan.
Wil je het wachtwoord opslaan, zodat je het niet telkens moet ingeven, vink dan ‘Bewaar wachtwoord’ aan. Let op, doe dit enkel op een pc waar enkel jij op werkt, en niet op een baliepc of een laptop die door collega’s gedeeld wordt.
Ben je je wachtwoord vergeten, klik dan op de link ‘Wachtwoord vergeten?’. Geef vervolgens je mailadres in waarmee je in Wise gekend bent (je persoonlijk werkmailadres van de bib). Je krijgt nu een mailtje met meer info over hoe je je wachtwoord kan wijzigen.

Indien je bibliotheek meer dan één vestiging heeft in Wise, dan is de kans groot dat je nu een venster te zien krijgt waarin je een rolkeuze moet aanduiden.

Nu kan je dus kiezen in welke vestiging je precies wil inloggen. Naast de naam van de vestiging staat de bevoegdheid die je in die Wise-vestiging hebt. Meer info over de verschillende bevoegdheden vind je op een aparte pagina.

Wie toegang heeft tot welke vestiging en met welke bevoegdheden, wordt ingesteld op basis van lijsten die door de bibliothecaris wordt doorgestuurd.

Log altijd in met je persoonlijke Wise-account en geef het wachtwoord niet door aan collega’s!

Indien je ingelogd bent op een baliepc en een collega neemt even de balie over, bv. tijdens je middagpauze, dan dien je ofwel Wise af te sluiten en de collega opnieuw Wise te laten opstarten en in te laten loggen met zijn/haar eigen account, ofwel gebruik te maken van de optie ‘Andere gebruiker‘. Deze optie vind je in het hoofdmenu ‘Vestigingsbeheer’, klik door naar ‘Werkplekbeheer’ en kies dan ‘Andere gebruiker. De collega logt nu in met zijn/haar gebruikersnaam en wachtwoord. Dit kan enkel wanneer beide gebruikers in dezelfde vestiging werken. Is je middagpauze achter de rug en wil je de balie weer overnemen, doe dan dezelfde handeling en log opnieuw in met je eigen account en wachtwoord.