bijgewerkt op 10/2/21

Wil je een overzicht van je IBL-aanvragen?

Dan kan je dat via Reserveringen > Reserveringen tonen. Kies voor Soort “Externe aanvraag” en vul de status in die je wenst te bekijken (Actief, Bericht, Ontvangen, Transport, Uitgeleend). Klik dan op “Haal reserveringen”. Je kan een regel selecteren in de lijst en met dubbelklikken de details bekijken.

Via selecties

Wil je het overzicht kunnen exporteren dan kan je het opvragen via selecties. Zet het settype op ‘Reserveringen’, kies de juiste vestiging (Beheervestiging) en kies soort (actueel): E.

Je krijgt hiermee een historisch overzicht. Je kan ook een selectieregel met datum toevoegen om de selectie te beperken in tijd.

IBL met status binnen

Bij aanvragen die je doet voor bijvoorbeeld boekenclubs, weet je op voorhand niet voor wie deze gaan zijn. Als je dan de status van de IBL op ‘Binnen’ houdt, dan maak je een tijdelijk exemplaar aan zonder dat het een echte reservering is. Om deze exemplaren te kunnen terugvinden maak je een selectie op exemplaren, met de rubriek stat.cat. = 9997 en de rubriek status = B (binnen) Je kan eventueel de datum van de aanvraag (rubriek = ontvangen) aan de selectie toevoegen.

NB: als je de status ‘Binnen’ niet toevoegt, krijg je alle IBL exemplaren te zien, ook de IBL reserveringen.

Opgelet: als je de status uitgeleend gebruikt in plaats van binnen, komen er ook de IBL reserveringen bij met deze status.