Verzoen je eigen huisstijl met die van de Bib
Vermelding van het netwerk

In de footer van de bibliotheekwebsite staat een verwijzing naar het netwerk van bibliotheken. Het wordt warm aanbevolen om dit op eenzelfde manier te doen op je eigen website en/of in het colofon van je drukwerk:

[Bibliotheek X] bouwt mee aan het netwerk van Vlaamse en Brusselse openbare bibliotheken.

Eigen kleur op de bibliotheekwebsite

Als bibliotheek kan je er voor kiezen om de kleur van je eigen huisstijl door te trekken naar jouw bibliotheekwebsite. Je kan dit aanvragen via de servicedesk van Cultuurconnect. Je geeft ons 2 kleuren door (een kleur voor de menubalk en een kleur voor de kaders) en, als dat kan de bijhorende huisstijlgids van jouw gemeente. Onze leverancier voorziet dan een nieuwe template op basis van jouw voorkeuren en de toegankelijkheidsnormen (WCAG AA ). We rekenen hiervoor een eenmalige kost van € 500 (exclusief btw) aan.

Concreet doet de leverancier een voorstel waarop feedback en enige bijsturing mogelijk is. Eenmaal akkoord komt jouw template (normaalgezien samen met een van de releases) ter beschikking op jouw site. Je kiest dan zelf wanneer je ze activeert.

Eigen logo op de bibliotheekwebsite

Linksboven naast de naam van jouw bibliotheek, kan je in de plaats van het algemene BIB-logo een eigen logo plaatsen. Log daarvoor in als beheerder op het CMS en ga in het menu naar site instellingen/Site layout/Algemene instellingen.

Bovenaan kan je dan via de knop ‘Bestand kiezen’ jouw logo opladen. (Let op, zoals je er kan lezen is hier enkel een bestand van het type svg mogelijk en is de toegestane limiet 20MB.) Vergeet daarna niet op de knop ‘Instellingen opslaan’ te klikken. Deze knop staat helemaal onderaan.

Het logo verwijderen doe je via de knop ‘verwijder het huidig logo’ onderaan. Doe je dit, dan komt het algemene BIB-logo er terug te staan.