Fotografie: gedeeld beeldmateriaal & rechten

Er is beeldmateriaal beschikbaar voor print, druk en digitale media. Deze beelden brengen Cultuurconnectdiensten zoals Bieblo, Fundels, Gopress, Bibster en e-boeken in beeld. Daarnaast zijn er algemene beelden en themabeelden. 

Je vindt het downloadbare beeldmateriaal in een map op Google Drive met gedeeld beeldmateriaal en in het CMS van je bibliotheekwebsite, onder de rubriek ‘in afwachting van moderatie’ van waaruit je kan importeren.

Alle media die voorzien worden mogen enkel gebruikt worden in de context van de promotie van de openbare bib. 

  • Bij digitaal gebruik: beelden max. 150% vergroten
  • Bij prints: beelden max. 200% vergroten
  • Bij drukwerk: minimale resolutie = 300 dpi

Bij drukwerk van magazines en brochures vermeld je de naam van de fotograaf in het colofon of bij de technische info. Op de bibliotheekwebsites staat bij de gebruiksvoorwaarden vermeld dat de foto’s eigendomsrechten hebben en niet vrij te downloaden zijn. Op de Google Drive van Cultuurconnect wordt de naam van de fotograaf per reeks foto’s vermeld. De beelden zijn enkel te gebruiken door openbare bibliotheken in Vlaanderen en Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel die deel zijn van de Basisinfrastructuur Digitale Bibliotheek van Cultuurconnect.