Terug naar: Bibliotheekwebsites

Huisstijl de bib

De huisstijl van de Bib streeft vertrouwen en herkenbaarheid na, net zoals jouw bibliotheek. Door de toepassing van deze huisstijl herkent de eindgebruiker zijn lokale bibliotheek als deel van het netwerk van Nederlandstalige openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. 

Voor bibliotheken met een eigen huisstijl is een apart deel voorzien: Hoe verzoen je je eigen huisstijl met die van de Bib?
De website bibliotheek.be en andere overkoepelend Vlaamse communicatie krijgt een kleurenpalet, gebaseerd op de huisstijl van Cultuurconnect. Zo blijft ook centraal ontwikkeld, kant-en-klaar communicatiemateriaal herkenbaar voor de eindgebruiker. 

In een aantal lessen kan je hier stap voor stap vlot aan de slag met de huisstijl van de Bib. Je krijgt info, kleurcodes, sjablonen, communicatietips en interessante links. Alle sjablonen zijn beschikbaar via Canva. Daar kan je ze eenvoudig en snel bewerken en downloaden in het formaat dat je wenst. Vragen, opmerkingen en feedback zijn steeds welkom bij de servicedesk van Cultuurconnect.

Alles wat je als bibliotheek nodig hebt, vind je op het leerplatform. Het pdf-document van de huisstijlgids is vooral handig voor je communicatiedienst, een communicatiebureau of een freelance grafisch ontwerper waarmee je samenwerkt voor het ontwerp van je grafisch materiaal.