Terug naar: Bibliotheekwebsites

Huisstijl en communicatie op je bibliotheekwebsite

Met de lancering van de nieuwe bibwebsite kreeg ‘de Bib’ huisstijl een update. Het hoe en waarom van deze update kan je lezen op de Cultuurconnect website.

De bijhorende hulpmiddelen zoals beelden, teksten en socialemediabanners kunnen vrij door de bibliotheken gebruikt worden. Je vindt ze op Google Drive Cultuurconnect. We vragen wel om de rechten van de fotografen te respecteren en lichten toe hoe je dit kan doen in een apart document in diezelfde map met uitleg over het auteursrecht.

Steven Van Hissenhoven die deel uitmaakt van de werkgroep bibliotheekwebsites, ontwikkelde een tool om afbeeldingen aan te passen naargelang de afmetingen verwacht bij de verschillende beeldtypes. Hij stelt deze tool ter beschikking aan alle bibliotheekwebsite redacteurs. Waar je de tool kan vinden en hoe je ze gebruikt kan je nalezen in het lesonderdeel Image cropper bibliotheekwebsites.

Een tekst schrijven voor een webpagina is niet hetzelfde als voor een folder. We geven je in deze cursus enkele schrijftips om betere online teksten te maken. Ook onze ondersteuning bij jullie publiekscommunicatie komt in een les aan bod.

Leren over Afbeeldingen en mediatheek in het content management systeem (CMS) kan je in een aparte cursus.