Drukwerk: affiche, flyer, folder, postkaart, lidkaart

Er zijn heel wat sjablonen in de gratis tool Canva die je vlot kan bewerken (logo, kleur, website-url) en downloaden in het gewenste bestandsformaat.

Klik hieronder op het Canva-sjabloon dat je wil bewerken:

Vóór elk sjabloon vind je een instructiepagina met richtlijnen, die pagina kan je nadien verwijderen. Als je je document wil laten drukken bij een drukker, kies dan bij het bewaren voor ‘Pdf – Afdrukken’ en vink ‘Bijsnijdmarkeringen en afloop’ aan. 

Cultuurconnect voorziet voor de digitale bibliotheekdiensten ook geregeld ingevulde sjablonen, waar je enkel nog je eigen logo en url naar de website op moet zetten. Bijvoorbeeld:

Via de nieuwsbrieven van Cultuurconnect kom je te weten wanneer er nieuwe ontwerpen beschikbaar zijn.

Voor de affiche, flyer, folder en postkaart zijn er ook templates om te bewerken in InDesign.

Voor alle digitale bibliotheekdiensten zijn kant-en-klare affiches beschikbaar. Je vindt ze op het leerplatform bij de cursus over de betreffende dienst:

Geef je graag postkaartjes mee met boekenpakketten en leners? Er is onder andere een postkaart van Mijn Leestipper, een postkaart voor leerlingen en studenten voor bij de start van het nieuwe school- of academiejaar en een kerstkaart waarop je je digitale diensten in de kijker kan zetten tijdens de feestdagen (en de bijhorende sluitingsdagen).

Schakel je een externe vormgever in? Stuur dan zeker de huisstijlgids van de Bib mee in bijlage. Deze bevat hulpmiddelen voor je vormgever om de huisstijl van de Bib goed toe te passen.Bij de affiche, flyer en folder gebruik je de middellijnen als ijkpunt voor thema, titel en beeld, met vaste marges en vast beeldkader. Plaats het logo steeds links onderaan.