Drukwerk: affiche, flyer, folder, postkaart, lidkaart

Voor de affiche, flyer, folder en postkaart zijn er templates om te bewerken in InDesign.

Daarnaast zijn er templates in Canva die je gratis en eenvoudig kan bewerken en downloaden voor alle kleurgroepen, voor print en drukwerk.

  • de Bib affiche A4 = 210 x 297 mm
  • de Bib affiche A3 = 297 x 420 mm
  • de Bib postkaart staand = 105 x 150 mm
  • deBib voorbeeldlidkaart = 85 x 54 mm

Voor elke template zit een instructiepagina met richtlijnen die je nadien kan verwijderen. Als je je document wil laten drukken bij een drukker, kies dan bij het bewaren voor ‘Pdf – Afdrukken’ en vink ‘Bijsnijdmarkeringen en afloop’ aan. 

Schakel je een externe vormgever in? Stuur dan zeker de huisstijlgids van de Bib mee in bijlage. Deze bevat hulpmiddelen voor je vormgever om de huisstijl van de Bib goed toe te passen.Bij de affiche, flyer en folder gebruik je de middellijnen als ijkpunt voor thema, titel en beeld, met vaste marges en vast beeldkader. Plaats het logo steeds links onderaan. 

Voor alle Cultuurconnect-diensten zijn kant-en-klare affiches beschikbaar. Je vindt ze op het leerplatform bij de cursus over de betreffende dienst:

Geef je graag postkaartjes mee met boekenpakketten en leners? Er is onder andere een postkaart van Mijn Leestipper en een postkaart voor kerstwensen waarop je je digitale diensten in de kijker kan zetten tijdens de feestdagen (en de bijhorende sluitingsdagen).