Bibliotheekwebsite

Er zijn 2 plaatsen waar je een afbeelding kan plaatsen op je website: achter de zoekbox van de publiekscatalogus op je startpagina en als banner met een knop op je startpagina.

Afbeelding achter zoekbox

Je kunt de afbeelding achter de zoekbox wijzigen, bv. in een foto van je eigen bib of een foto uit de map met gedeeld beeldmateriaal. Het zichtbare deel van je gekozen beeld is steeds de middelste strook. De aanbevolen minimale grootte voor de banner-afbeelding is 1920 x 240 px.

Vermijd gebruik van tekst, want het formaat en de verhoudingen van de banner zijn variabel en onderhevig aan de browsergrootte en het toestel van elke gebruiker:

Let goed op de verhoudingen en de beeldkwaliteit. Gebruik dit gebied NIET om een activiteit in de kijker te zetten. Daarvoor dienen de overige blokken op de homepagina.

  1. Klik onder het zoekveld op ‘Bewerken’. Je kan ook via het ‘Dashboard’ gaan en daar op de link ‘Homepagina’ aanpassen klikken. 
  2. Op de tab ‘Inhoud’ zie je als eerste optie ‘Background image’ instellen. Upload hier de afbeelding die je wil gebruiken of selecteer een eerder geüploade afbeelding.
  3. Controleer de weergave op je website.
Call to action-banner

Houd rekening met de knop die in het midden van het beeld staat (hoogte: 65 px). De breedte van de knop wijzigt naargelang de lengte van je ingevoerde tekst. De pixelgrootte van deze banners is 1170 x 330 px (= ratio 39:11). Er is een Canva-sjabloon beschikbaar voor het maken van een CTA-banner.

Gebruik best beelden waar geen tekst op staat voor deze ruimte. Voor alle Cultuurconnectdiensten worden promotiebeelden zonder tekst ontworpen speciaal voor deze ruimte, met de juiste afmetingen. Je vindt deze op het leerplatform. Bekijk bijvoorbeeld de banners voor