Wat noemen we het lanceercentrum?

Satellietcentrum: Dit is een locatie waar de uitgezonden voorstelling ontvangen wordt via livestream en vertoond wordt aan bewoners van woonzorgcentra, patiënten in ziekenhuizen of andere zorginstellingen. Ook de lokale cultuur- of gemeenschapscentra of cultuur- en vrijetijdsdiensten die deze zorgvoorzieningen ondersteunt en faciliteert noemen we ‘satellietcentra’. 

Lanceercentrum: Dit is het cultuurcentrum waar de voorstelling live op het podium staat en waar de opname gebeurt. Vanaf hier wordt de voorstelling gestreamd.

Bij elk livestreamevenement hebben we dus steeds 1 lanceercentrum en meerdere satellietcentra.

Cultuurconnect zorgt de voorstelling van het lanceercentrum bekend gemaakt wordt bij andere cultuurpartners. Zij kunnen vervolgens via de website van Cultuurconnect intekenen op de livestream van een voorstelling.

Je kandidaat stellen als lanceercentrum kan één keer per jaar (bij begin van het jaar tot begin maart) voor het daaropvolgende seizoen. De oproep verschijnt via de Nieuwsbrief Livestreaming. Heb je al een voorstel in gedachten? Neem gerust contact op met Leen: servicedesk@cultuurconnect.be.