Krantenarchief is een online archief met alle artikels uit tal van Vlaamse, Nederlandse en Waalse kranten en tijdschriften (ouder dan 2 dagen). Gebruikers doorzoeken het krantenarchief thuis of in de bib via het tabblad ‘krantenarchief’ in de publiekscatalogus op de bibliotheekwebsite of rechtstreeks via bibliotheek.be/krantenarchief.

Het krantenarchief is beschikbaar op alle toestellen van de bib of van gebruikers zonder aanmelden. Buiten de muren van de bib kunnen leden het archief raadplegen door aan te melden met hun Mijn Bibliotheek-profiel. Er is een integratie met de lokale bibliotheekcatalogus voor bibliotheken die deel uitmaken van het netwerk van onze bibliotheekwebsites.

Ook alle scholen, educatieve instellingen en het cultuur- of gemeenschapscentrum op jouw grondgebied kunnen binnen jouw abonnement gebruik maken van deze dienst. Lees hoe je partners toegang geeft tot jouw abonnement.

Krantenkiosk is een visueel aantrekkelijke online krantenkiosk met de meest recente digitale edities van tal van Vlaamse, Nederlandse en Waalse kranten en tijdschriften (laatste 7 publicatiedagen). De digitale kiosk is beschikbaar op alle toestellen van de bib en via wifi op de toestellen van bezoekers via krantenkiosk.bibliotheek.be

Krantenkiosk is raadpleegbaar binnen de muren van de bib. Ook alle scholen, educatieve instellingen en het cultuur- of gemeenschapscentrum op jouw grondgebied kunnen Gopress Kiosk gratis gebruiken, binnen het abonnement van de bibliotheek. Lees hoe je partners toegang geeft tot jouw abonnement.

Terug naar de overzichtspagina van Krantenarchief en Krantenkiosk op het leerplatform.