Vernieuwing Krantenkiosk

Eind februari 2023 schakelden we over naar de nieuwe versie van de krantenkiosk. Om de overgang vlot te laten verlopen, maakten we gebruik van een automatische omleiding van de bestaande link. In april 2023 maakten we een nieuwe locatie aan krantenkiosk.bibliotheek.be. Deze kan je in de eigen website inbrengen en mag je ook vermelden op promodrukwerk. Bibliotheekbezoekers die surfen op eigen smartphone, tablet en computer kunnen die dan in de adresbalk ingeven.

screenshot van de nieuwe kiosk

Hoe breng je de leners op de hoogte?

De lener vindt de vertrouwde publicaties aangevuld met een pak extra titels in de nieuwe kiosk. Maar de nieuwe vormgeving kan voor wat verwarring zorgen. Je kan de leners op voorhand laten weten dat de kiosk er vanaf 1 maart 2023 iets anders zal uitzien. Je kan het moment ook gebruiken om de dienst positief in de kijker te zetten:

  • meer tijdschriften
  • ook artikels uit het online aanbod
  • meer Franstalige kranten
  • nog gebruiksvriendelijker

Hiervoor kan je gebruik maken van de nieuw aangemaakte visual. Je vindt deze samen met de andere communicatieproducten terug in de verzamelmap op het leerplatform.

Wat verandert er?

Wel eigenlijk blijft bijna alles behouden. Enkel de zoekfunctie verdwijnt. Dit betekent dat je de kranten niet langer via een woord of een woordcombinatie kan doorzoeken. Daarvoor kan je dan terecht in het archief waar de publicaties van minstens twee dagen oud beschikbaar komen. Je kan wel nog in een specifieke titel zoeken. Dat kan via het menu ‘nieuwsmerken’. Kies daar een publicatie en geef je zoekterm in. Je krijgt onmiddellijk alle resultaten op het scherm.

Wat is er extra?

We voegen een pak titels toe. We hebben alles gebundeld in een handig overzicht. Daarnaast krijg je onder de rubriek ‘nieuwsitems’ ook extra content uit het online luik van kranten en tijdschriften. Hebben ze een twitteraccount, dan kan je de tweets lezen via het tabje ‘sociaal’.

We vatten de belangrijkste aanpassingen even samen: