Is het een idee om een proefomgeving te hebben voor digitale collecties, zodat bibliotheekmedewerkers kunnen zien wat er door de gebruiker te zien is?  bv. online inschrijven: welke stappen ziet een eindgebruiker? (als ze dit moeten uitleggen aan een collega, moeten ze zelf in productie een testlener beginnen inschrijven)

  • Goed idee, binnen het voortraject van project OOO hebben we ook gemerkt dat er bij bibliotheken nood is aan kennis hierover. In ieder geval: het is een goede suggestie om op een of andere manier binnen (kennisdeling/handleiding over/opleiding) de nieuwe producten ook aandacht te hebben voor hoe de bibmedewerker zicht krijgt op wat de eindgebruiker precies ziet. 

Wanneer starten jullie met die opleidingskalender?

  • Voortraject OOO is nu afgelopen, tegen de zomer begint de uitwerking van het project

Is het niet beter om nieuwe medewerkers toch fysiek op te leiden? 

  • Dat zou zeker interessant zijn, maar wegens beperkte tijd en de spreiding in de tijd en geografisch lijkt het best om nieuwe medewerkers een permanent beschikbaar digitaal traject aan te bieden, dat ze op eigen tempo kunnen volgen. 

Het belang van opleiding voor nieuwe collega’s is groot, wanneer zal die er zijn? Interessant zou ook zijn om voor jobstudenten en vrijwilligers een ‘mini-opleiding’ te kunnen hebben deze zomer.

  • Met project OOO gaan we net voor de zomer van start. Het vooronderzoek is afgewerkt, maar de uitvoering (opleidingskalender en opmaak traject nieuwe medewerkers) start in juni 2024. Interessante aanvulling zijn die jobstudenten en vrijwilligers – maar dus nog niet om ze deze zomer te kunnen opleiden 

Zijn er plannen om Bib Analytics makkelijker in gebruik te maken?

  • Geef feedback zeker door via servicedesk. Dit geldt ook voor alle andere diensten: laat weten welke opmerkingen je hebt, dan kunnen we dit bekijken met de productgroep en aanpassen. Blijf er zeker niet mee zitten!