Laatste update: 22 juni 2021

De balienota registraties (NRB)

Wat is de balienota registraties?

Net zoals bij materiaalvergoedingen kan je voor openstaande registraties wachten tot de kosten voldoen aan de voor jouw instantie ingestelde voorwaarden voor de (automatische) registratienota, of je kan reeds eerder de openstaande kosten verzamelen in een balienota registraties.

Dit kan handig zijn indien je werkt met de deurwaarderprocedure en graag zoveel mogelijk kosten samen in deurwaarderprocedure krijgt. Indien de termijn voor deurwaarderprocedure materiaalvergoeding en deurwaarderprocedure registraties identiek zijn, komen de kosten van beide nota’s op hetzelfde moment in deurwaarderprocedure. We raden in dat geval aan om, telkens wanneer je de notaprocedure voor materiaalvergoeding doorloopt en de materiaalvergoedingsnota’s print, die klanten ook op te zoeken, een balienota registraties te maken, en beide op te sturen. De klant heeft dan een overzicht van alle kosten samen. Let wel, de klant kan achteraf wel nog altijd bijkomende kosten opbouwen (bv. uitgeleend werk dat bij opmaak van balienota registraties nog niet te laat was, kan na afloop van uitleentermijn wel voor een bijkomende boete zorgen).

De balienota registraties is op dit moment niet standaard ingericht voor elke instantie. Wil je hiervan gebruik maken, neem dan contact op met de servicedesk. Nadat de balienota registraties ingesteld werd, kan je de teksten invoeren/bewerken via de berichteneditor.

Hoe werkt de balienota registraties?

Indien je voor een klant met openstaande registraties een balienota registraties wil maken, volg dan deze stappen:

  1. Open de klantenadministratie, zoek de klant op en open de klantengegevens van de betreffende klant.
  2. Open het submenu Klant en kies de optie Print klantgegevens. Klik door naar de optie Nota registraties.

3. Er verschijnt een pop-up met de vraag of je voor deze klant de kosten wil verzamelen en afdrukken. Klik op de knop Print.

4. De brief wordt opgemaakt op basis van de in de berichteneditor ingevoerde tekstblokken in combinatie met een overzicht van de openstaande kosten.