Registreren via e-mail

Bij het registreren voor Mijn Bibliotheek moet je sinds eind 2019 verplicht je e-mailadres bevestigen. Je kunt niet aanmelden (dus je uitleningen niet zien etc.) vooraleer het opgegeven e-mailadres bevestigd is. Dit is een veiligheidsmaatregel (in het kader van GDPR). Voor bibs die aan hun leden de service leveren om samen met hen een profiel aan te maken, is dit dus een aandachtspunt. Je kunt de lener nog helpen, maar als deze geen toegang heeft tot zijn mails in de bibliotheek zul je nog niet kunnen verlengen e.d. De mail die de lener krijgt om het e-mailadres te bevestigen blijft wel geldig, dus deze kan dit ook nog thuis doen.

Basisinformatie om de gebruiker te helpen bij het aanmaken van een profiel staat in de Help-rubriek van elke bibliotheeksite. Pas op! Dit FAQ-item werd gesuggereerd en niet gepusht, dus dit moet je nog importeren en ook aanvullen!

In het Wise-bibliotheeksysteem wordt vanaf 16 maart 2020 bij het (her)inschrijven een welkomstmail gestuurd met een link om te registreren in Mijn Bibliotheek. Onder Bibliotheeksysteem is er een les met alle informatie hierover.

Wat als de lener een probleem heeft met het bevestigen van zijn e-mailadres?

De eerste stap is vragen of de gebruiker ook zijn spam-folder, ongewenste mail e.d. controleert.

Verder kan de bibliotheek het e-mailadres controleren in de MB-administratie. Is dit zeker het juiste e-mailadres?

Als het echt niet lukt, contacteer dan gerust onze servicedesk.

Wat gebeurt er als de lener zijn e-mailadres niet bevestigt?

Wanneer de lener probeert aan te melden op Mijn Bibliotheek, zal deze een melding krijgen dat zijn e-mailadres niet is bevestigd. De bibliotheekwebsite zal ook onmiddellijk een nieuwe e-mail versturen met de link waarmee de gebruiker zijn e-mailadres kan bevestigen.

Dat ziet er zo uit:

Foutmelding e-mailadres niet bevestigd bij registratie

Kan de bibliotheek het e-mailadres bevestigen in de Mijn Bibliotheek-administratie?

Nee, maar Cultuurconnect kan dit wel. Als het de lener echt niet lukt en je bent zeker dat deze een correct e-mailadres heeft opgegeven, kun je dit aan ons doorgeven en dan zullen wij het e-mailadres als bevestigd markeren.

Hoe lang blijft de link in de e-mail werken?

Deze blijft altijd geldig. De lener kan op elk moment zijn e-mailadres nog bevestigen.