Wat is Mijn Leestipper?

Mijn Leestipper geeft volwassen leners maandelijks persoonlijke leestips uit de fictiecollectie van jouw bibliotheek. Deze dienst adviseert, inspireert en helpt lenersvragen naar een goed boek op te vangen. Doordat alle deelnemende bibliotheken mee maandthema’s aandragen, komen zo ook oudere of minder populaire boeken (opnieuw) in de kijker. 

Persoonlijke leestips

Mijn Leestipper baseert zich op het leesprofiel en de leenhistoriek van gebruikers en stelt boeken voor die passen bij hun smaak en voorkeur. Elke maand krijgen ze een nieuwe lading leestips, waarvan ze per e-mail op de hoogte gebracht worden. Ze kunnen meteen de beschikbaarheid controleren in de bib, het aantal pagina’s bekijken, recensies lezen of het boek op een leeslijstje plaatsen. Aanmelden doen ze snel en eenvoudig met hun Mijn Bibliotheek-profiel op mijnleestipper.bibliotheek.be. 

Promotie en zichtbaarheid

Deze rubriek op het leerplatform gaat over de promotie van Mijn Leestipper.

Maak Mijn Leestipper zichtbaar op je bibliotheekwebsite, in je bibliotheek, op je sociale media, in je e-nieuwsbrief en via andere communicatiekanalen die je bibliotheek ter beschikking heeft. Met de voorbeeldteksten, beelden en tips aangeboden op dit leerplatform wijs je leners op het bestaan van deze handige bibliotheekdienst. 

Je krijgt tips, tekst- en beeldmateriaal om Mijn Leestipper tot bij je leners te brengen:

Nog niet ingetekend op Mijn Leestipper?

Voor meer info en intekenen ga je naar de website van Cultuurconnect.

Terug naar het overzicht van Mijn Leestipper.