Krantenkiosk: overzicht promotiemateriaal

Hieronder vind je al het beschikbare promotiemateriaal: affiches, banners, vierkante visuals, een animatie, een logo en een e-mailhandtekening om op te hangen in de krantenhoek/de leeshoek. Zo laat je je publiek weten dat ze digitale kranten kunnen lezen in de bib. Wissel dit zeker af met aantrekkelijk fotomateriaal.

Foto’s en video’s werken vaak beter dan statisch grafisch beeldmateriaal, zeker op de sociale media. Hoe meer de persoon op de foto aansluit bij de doelgroep, hoe beter je doelgroep zich kan identificeren. Schakel een fotograaf in voor eigen foto’s of gebruik foto’s uit de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect. Zet op een foto telkens het logo van de bib en het beeldmerk van de digitale kranten. 

Instructievideo Krantenkiosk

Je kan de video embedden op je eigen website. We zetten deze ook klaar op de sjabloonpagina en suggereerden de wijziging en de video naar alle bibliotheken.

De video downloaden kan door op het share icoontje te klikken en te kiezen voor ‘Download’ (zie onderstaande printscreen).

Webbanners voor bv. website, nieuwsbrieven (1440×464)

Kranten
Tijdschriften

Affiches

Kranten
Tijdschriften

Animaties

Kranten

Banners voor de ruimte met de call to action-button op je startpagina (1170×336)

Kranten
Tijdschriften

Vierkante visuals (1080×1080)

Kranten
Tijdschriften

E-mailhandtekening (680×380)

Beeldmerk digitale kranten

Stappenplan (A5)

Leer je publiek werken met Krantenarchief met een kort en duidelijk stappenplan. Bewerk het sjabloon voor het stappenplan eenvoudig via de gratis tool Canva. Voeg je eigen logo en url toe. Downloaden, afdrukken en klaar!
Meer over het stappenplan 

Terug naar de overzichtspagina van Krantenkiosk en Krantenarchief op het leerplatform