Op je sociale media

Plaats zeker maandelijks een bericht op je sociale media om Krantenarchief in de kijker te zetten. Je vindt hieronder een aantal voorbeeldposts, via de nieuwsbrief ontvang je geregeld nieuwe voorbeeldposts en tips.

Zorg bij de verschillende posts voor voldoende afwisseling in beeldmateriaal: gebruik eigen foto’s, foto’s uit de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect, een cartoon, een passend citaat (voor een lay-out in Bib-huisstijl: zie Canva-sjabloon) of het speciaal voorziene promotiemateriaal voor op de sociale media (caroussel): zie overzicht promotiemateriaal. 

Link in een post telkens door naar jouw pagina met meer informatie over Gopress of meteen naar het krantenarchief. De pagina over digitale kranten en tijdschriften staat klaar ‘in afwachting van moderatie’ op het bibliotheekwebsiteplatform.

Voorbeeldposts

Ontdek vandaag nog het krantenarchief van de bib. Doorzoek er miljoenen artikels met je Mijn Bibliotheek-profiel, altijd en overal!

Docent of leerkracht? Duik in ons krantenarchief voor jouw lessen en lesvoorbereidingen. Je doorzoekt er kostenloos miljoenen artikels uit kranten en tijdschriften, altijd en overal met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Op zoek naar info of artikels voor je taak actua of geschiedenis? In het krantenarchief van de bib vind je wat je zoekt! Raadpleeg het archief waar je wil, wanneer je wil, gratis en voor niets, met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Geschiedenisfanaat of lid van de heemkundige kring: voor jouw onderzoek kan je terecht in het krantenarchief van de bib. Daarin vind je artikels uit de meeste Belgische kranten en tijdschriften. Makkelijk doorzoekbaar in de bib of van thuis uit met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Terug naar de overzichtspagina van Krantenarchief en Krantenkiosk op het leerplatform