Krantenarchief: Overzicht promotiemateriaal

Hieronder vind je al het promotiemateriaal om te downloaden of om te bewerken via het sjabloon in Canva: affiches, banners, vierkante beelden, een geanimeerde versie, een e-mailhandtekening en een promotievideo.

Promotievideo

Je kan de video embedden op je eigen website. We zetten deze ook klaar op de sjabloonpagina en suggereerden de wijziging en de video naar alle bibliotheken.

De video downloaden kan door op het share icoontje te klikken en te kiezen voor ‘Download’ (zie onderstaande printscreen).

Affiches in jpg

Affiches in pdf

De affiches afdrukken in pdf met afloopranden (voor de drukker), in png of een ander bestandsformaat? De affiches bewerken (tekst en afbeelding aanpassen) aan de (lokale) actualiteit? Alles kan via het sjabloon voor affiches in Canva.

Webbanners voor bv. website, nieuwsbrieven (1500×500) en Facebook omslagfoto (1200×630)

De webbanner zelf aanpassen of downloaden in een ander bestandsformaat kan via het sjabloon voor de webbanner in Canva.

De omslagfoto zelf aanpassen aan de actualiteit of downloaden in een ander bestandsformaat kan via het sjabloon voor de Facebook omslagfoto in Canva.

Banners voor de ruimte met de call to action-button op je startpagina (1170×336)

De banner voor in de ruimte met de button aanpassen of downloaden in een ander bestandsformaat kan via het sjabloon voor de CTA-banner in Canva.

Vierkante beelden voor een post op je sociale media (1080×1080)

De vierkante beelden zet je in een caroussel op Facebook of kan je gebruiken voor Instagram. Je kan de beelden aanpassen via het sjabloon voor de vierkante beelden in Canva, zodat je deze kan hergebruiken en geregeld kan posten over het krantenarchief via jouw sociale media, inspelend op de actualiteit.

Animaties voor op website, nieuwsbrief, scherm of sociale media

E-mailhandtekening

Stappenplan (A5)

Leer je publiek werken met Krantenarchief met een kort en duidelijk stappenplan. Bewerk het sjabloon voor het stappenplan eenvoudig via de gratis tool Canva. Voeg je eigen logo en url toe. Downloaden, afdrukken en klaar!
Meer over het stappenplan