Een pagina vertalen

Je kan van jouw pagina een franse en engelse versie maken. Wanneer de websitebezoeker via de taalknop Frans of Engels heeft gekozen wijzigt de getoonde versie dan naargelang. Ga hiervoor naar de tab ‘vertalen’ in de bewerkingsmodus van de pagina. Om toegang te hebben tot deze tab heb je de rechten van ‘beheerder’ nodig.

Als je vervolgens klikt op de knop ‘bewerken’ naast de gewenste taal, opent het formulier met daarin de inhoud in de originele taal. Die kan je daar dan overschrijven met de vertaalde versie. Ook de titel kan je vertalen.

Als je nadien in het overzicht bij ‘inhoud’ gaat kijken zal je zien dat de vertaalde versies als aparte pagina worden opgeslaan maar dan wel met hetzelfde ID.

Let op! Als je op jouw pagina een widget staan hebt die gekoppeld is vanuit de widget library, dan moet je er voor zorgen dat de vertaling in de library widget zelf zit. De koppeling switcht immers niet mee met de taalknop. Maar, als er vertaalde versies in het library item zitten, dan zullen die wel mee switchen met de taalknop. Het vertalen van een library widget werkt op dezelfde manier als het vertalen van een pagina.