Een pagina of startpagina maken

Klik in het menu op ‘inhoud’ en vervolgens op de knop ‘inhoud toevoegen’.  Selecteer inhoudstype ‘pagina’ om een nieuwe pagina te openen. Geef de pagina een titel en sla op.

Maak je een startpagina dan moet je de pagina als dusdanig aanduiden via Site instellingen/Site layout/ Thema. Dat kan je op gelijk welk moment doen, je kan dus eerst gewoon de pagina afwerken en op een later moment als startpagina instellen.

(Let er op dat de pagina die je selecteert als startpagina de status ‘gepubliceerd’ heeft. Eenmaal een pagina is ingesteld als startpagina kan je die status namelijk niet meer wijzigen. Geen paniek mocht je per ongeluk toch een ongepubliceerde pagina als startpagina hebben ingesteld: stel dan tijdelijk een andere -gelijk welke- pagina in als startpagina en wijzig de status van de startpagina.)

Nu zijn er 2 mogelijkheden:

  1. Je kiest nog even voor de oude startpagina van het type ‘landingspagina’ (sowieso zal deze daar bij de activatie van de nieuwe paginabouwer standaard staan). In dit geval blijft de afbeelding achter het zoekvak de afbeelding die je in de pagina als ‘background image’ koos.
  2. Je kiest voor een pagina van het type ‘pagina’. In dit geval moet je nog een beeld kiezen om achter het zoekvak te stoppen. Dat doe je via de kop ‘Media toevoegen’. Selecteer je daar niets, dan komt er een default afbeelding achter het zoekvak te staan.

Vergeet daarna niet te klikken op ‘Instellingen opslaan’.

Eenmaal de pagina aangemaakt is kan je ze op 2 manieren bewerken: