Wat kunnen klanten doen om e-mails correct te ontvangen?

Laatste wijziging: 13 april 2023

Het is steeds mogelijk dat een klant de (automatische) e-mails van Wise (inleverherinnering, reservering, …) niet correct ontvangt. De mails kunnen in de spamfolder terecht komen en soms worden mails gewoon niet afgeleverd doordat het mailprogramma de mails blokkeert.

Markeren als geen spam

Klanten kunnen berichten van de bibliotheek markeren als geen spam, waardoor toekomstige berichten in hun inbox worden bezorgd.

Meer info voor Gmail via https://support.google.com/mail/answer/1366858

Meer info voor Outlook.com (Microsoft Hotmail, Windows Live Hotmail, MSN) via https://support.microsoft.com/nl-nl/office/e-mail-gaat-per-ongeluk-naar-de-map-ongewenste-e-mail-f409b58c-2617-47e2-8a97-cab612d98eff

Mailadres bibliotheek verwijderen uit Geblokkeerde afzenders | Mailadres bibliotheek toevoegen als Veilige afzender

Het is belangrijk dat klanten er voor zorgen dat het mailadres van de bibliotheek in de lijst met veilige afzenders staat en niet in de lijst van ongewenste e-mail (instellingen/settings > e-mail/mail > ongewenste e-mail/junk email) is opgenomen.

E-mailadressen in de lijst met veilige afzenders worden nooit behandeld als ongewenste e-mail, ongeacht de inhoud van het bericht. Klanten kunnen het mailadres van de bibliotheek toevoegen aan de lijst Safe afzenders om te bevestigen dat deze berichten altijd in het Postvak IN mogen ontvangen worden.

Wise gebruikt het mailadres van de bibliotheek zoals in de Wise manager is geregistreerd. Dit is hetzelfde e-mailadres van de contactgegevens op de bibliotheekwebsite. Om er voor te zorgen dat de mails correct worden verzonden en afgeleverd moeten er een aantal zaken ingesteld worden.

Voor Cultuurconnect medewerkers: De e-mailadressen die als afzender getoond worden in de mails staan ingesteld per bibliotheek in de manager onder beheer organisaties > vestigingen > tab-blad Naw.
Meestal is het bibliotheek@[gemeentenaam].be

Meer info voor Gmail via https://support.google.com/contacts/answer/1069522

Meer info voor Outlook.com (Microsoft Hotmail, Windows Live Hotmail, MSN) via https://support.microsoft.com/nl-nl/office/geadresseerden-van-mijn-e-mailberichten-toevoegen-aan-de-lijst-met-veilige-afzenders-be1baea0-beab-4a30-b968-9004332336ce