De voordelen voor jouw bibliotheek

Krantenarchief

Via Krantenarchief kan je al de leden van jouw bibliotheek toegang geven tot het archief van tal van Vlaamse, Nederlandse en Waalse kranten en tijdschriften. Dit alles zowel in de bib als van thuis uit. Het archief bevat alle artikels met twee dagen vertraging.

Ook alle scholen, educatieve instellingen en het cultuur- of gemeenschapscentrum op jouw grondgebied kan binnen jouw abonnement gebruik maken van deze dienst.

Hoe werkt het?

In de bibliotheek, de school, de educatieve instelling of het cultuur- of gemeenschapscentrum kunnen alle bezoekers zonder login het volledige krantenarchief doorzoeken via het tabblad ‘krantenarchief’ in de lokale bibliotheekcatalogus.

Thuis kunnen alle leden van de bib het krantenarchief op dezelfde manier doorzoeken. Om de artikels te kunnen raadplegen dienen ze vervolgens in te loggen met hun Mijn Bibliotheek-profiel.

Krantenkiosk

Via krantenkiosk kan je al de bezoekers van jouw bibliotheek toegang geven tot de meest recente digitale edities van tal van Vlaamse, Nederlandse en Waalse kranten en tijdschriften. De kiosk is enkel toegankelijk binnen de muren van de bibliotheek.

Ook alle scholen, educatieve instellingen en het cultuur- of gemeenschapscentrum op jouw grondgebied kunnen de kiosk, binnen het abonnement van de bibliotheek gratis gebruiken.

Hoe werkt het?

De bibliotheek (of school, educatieve instelling of cultuur- of gemeenschapscentrum) dient te beschikken over een vast ip adres om de toegang mogelijk te maken.

Vervolgens kan er binnen de muren van de instellingen zonder login gebruik gemaakt worden van de krantenkiosk.