Volgend seizoen terug livestreamen naar zorgcentra in je gemeente? Hoewel de data van de livestreams nog niet (altijd) gekend zijn, kan je hierover wel communiceren in je seizoensbrochure of op je website. Zo toon je dat je je ook inzet voor een publiek buiten de muren van je cultuurhuis en werk maakt van een inclusief cultuuraanbod. Hieronder vind je een algemene tekst, maak je graag een specifieke voorstelling bekend dan gebruik je het materiaal vanuit onze seizoensfolder of het specifieke promotiemateriaal per livestream.

Maak gebruik gebruik van ons voorbeeldtekstje en pas aan naar jouw lokale context:

Livestreaming naar zorgcentra

{naam cultuurcentrum of cultuurpartner} streamt elk seizoen 1 of meerdere voorstellingen naar een zorgpubliek in woonzorgcentra, zorgcentra voor mensen met een beperking, (kinder)ziekenhuizen in onze gemeente. In samenwerking met de medewerkers van het zorgcentrum brengen we een warme live theaterbeleving op locatie. Op deze manier maken we ons cultuuraanbod toegankelijk en bereiken we doelgroepen die anders niet of moeilijk tot bij ons kunnen komen. We ondersteunen het zorgcentrum op technisch en communicatief vlak en ook bij de beleving en sfeercreatie. Zo worden er bv. affiches verspreid en scheurt iemand ook de tickets bij het binnenkomen. Dit alles in samenwerking met onze Vlaamse partner Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra).

“We betrekken mensen die weinig mogelijkheden hebben om cultuur te kunnen beleven. De bewoners genieten volop en daarvoor doen we het.”  {naam schepen / medewerker / directeur}

Algemene promomail

Maak gerust gebruik van onderstaande voorbeeldtekst om het livestreamaanbod voor te stellen aan medewerkers van woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorgcentra voor mensen met een beperking, etc.

Een voorstelling livestreamen naar jouw zorgcentrum? Ons cultuurhuis (of de cultuurdienst) komt naar je toe!

Wij brengen een kwaliteitsvolle voorstelling naar jouw zorgcentrum door middel van een professionele live-captatie (livestream) van een productie die op hetzelfde moment op de planken staat in een Vlaams cultuurhuis. Doe je mee?

Samen creëren we een warm theatergevoel en genieten jullie bewoners/patiënten van straf cultuuraanbod, terwijl ze deel uitmaken van het live publiek (in de zaal). We ondersteunen jou op technisch en communicatief vlak en ook bij de beleving en sfeercreatie. Welke technische voorwaarden we samen checken lees je hier.

Check welke voorstellingen we volgend seizoen livestreamen in samenwerking met onze Vlaamse partner Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor podiumhuizen & cultuurdiensten) en maak een keuze uit het aanbod voor 2024-2025, zie folder in bijlage of via cultuurconnect.be/livestreaming.

Prikkel je bewoners om te blijven genieten van muziek en theater en stap mee in ons livestream-verhaal. Massa’s warme reacties verzekerd!

Download bovenstaande video via de share-knop of gebruik de link.