Terug naar de golden sixties! / Korneel De Rynck, Wouter Berlaen, Esther Lybeert en Maarten Flamand

Promotekst

“Verhalende muzikale trip down memory lane”

Tijdens de golden sixties nam de welvaart in ons land spectaculair toe. Mensen kochten een auto, een televisie en allerlei huishoudtoestellen. Er kwam een telefoon in huis, en een transistorradio. Woningen kregen een badkamer, in plaats van de zinken teil, en een toilet binnen, met écht wc-papier. Het dagelijks leven veranderde compleet. In deze voorstelling wringen we ons in een 2pk’tje en reizen we terug naar die tijd.

Historicus-verteller Korneel De Rynck, auteur van de bestseller ‘De golden sixties’, vertelt met verwondering en humor over hoe het leven in die periode veranderde, met tal van foto’s, televisiebeelden en muziekfragmenten. We eten sponzig Expobrood en worden lid van de Melkbrigade, kopen een wasmachine, rijden over de eerste snelwegen en kijken naar de populairste tv-programma’s. Maar er is ook livemuziek. Een fameuze gelegenheidsband, The Millecroquettes, gooit net op de juiste momenten sixties-hits in de zaal. Zo krijg je een plezante mix van woord, beeld en muziek, op grootmoeders wijze. 

Datum: donderdag 20 februari 2025 (of uitgesteld op vrijdag 21, maandag 24 of dinsdag 25 februari 2025)

Startuur: 14:30 uur (of uitgesteld: dan bepaal je zelf het startuur)
Duur: 80 à 90 minuten zonder pauze

Livestream vanuit Cultuurcentrum Knokke-Heist

Nostalgisch voor wie de jaren 60-70 meemaakte, verrassend voor wie later werd geboren. Of zoals Nonkel Bob het zong: kom toch eens kijken!”

Promobeeld

Het promobeeld van de voorstelling vind je hieronder.

Voorlopige trailer

Deel de trailer via je website of sociale media. Deze trailer is gelinkt aan het boek, voor de voorstelling komt er vermoedelijk later nog een nieuwe versie.