Communicatiemateriaal Mijn Bibliotheek

Mijn Bibliotheek: jouw toegangspoort tot de digitale bibliotheek
1. Instructievideo Mijn Bibliotheek

In onderstaande video ontdekt je publiek hoe ze een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken en wat ze er allemaal mee kunnen doen: registreren, uitlenen & verlengen, reserveren, kosten, leenhistoriek, berichten, lijsten, bibliotheken & lidmaatschappen.

Klik op de knoppen rechts onderaan om (van links naar rechts): de video te downloaden of te delen, om de verschillende hoofdstukken van de video te zien of om de video in een groot scherm weer te geven.

2. Pagina over Mijn Bibliotheek op je website

In de inhoudsbibliotheek vind je een pagina over Mijn Bibliotheek, inclusief de instructievideo. Bekijk een voorbeeld van de pagina op de inspiratiewebsite voor bibliotheken. Je kan de pagina via ‘inhoud delen’ importeren in jouw CMS en eventueel aanpassen naar wens.

Lees meer over ‘inhoud delen.’

3. Folder Mijn Bibliotheek

In een drieluikfolder vernemen gebruikers de voordelen van Mijn Bibliotheek. Geef deze folder mee aan alle bezoekers van je bibliotheek, tijdens rondleidingen, na activiteiten of leg ze in andere dienstencentra van de gemeente/stad. De folder kan je bewerken in de gratis tool Canva. Voeg je logo toe, pas de url en de QR-code aan. Lees de tekst goed na: schrap wat jouw bibliotheek eventueel (nog) niet aanbiedt. Alles aangepast en nagelezen? Dan kan je de folder downloaden en (laten) afdrukken

Mijn Bibliotheek folder in Canva

4. Stappenplan Mijn Bibliotheek registreren

Een stappenplan in de huisstijl van de Bib helpt leners zich te registreren op Mijn Bibliotheek. Dit stappenplan kan je verder bewerken in de gratis tool Canva. Voeg je logo toe, pas je url en de QR-code aan, lees de tekst goed na en doe ook daar de nodige aanpassingen. Als alles inhoudelijk en vormelijk op punt staat, kan je het stappenplan downloaden, printen en meegeven aan alle leners die graag een Mijn Bibliotheek-profiel willen aanmaken.

Mijn Bibliotheek stappenplan in Canva

5. Grafisch materiaal (visual)

De visual van Mijn Bibliotheek is beschikbaar als webbanner (1200×500) en als vierkant beeld (1200×1200) voor je website, nieuwsbrief of voor andere online kanalen. Er is ook een banner met de afmetingen voor de ruimte met de call to action-knop op je website (1170×336).

Er is een versie voor bibliotheken met online betalen en voor bibliotheken zonder online betalen.

Voor bibliotheken met online betalen en met online inschrijven

Voor bibliotheken met online betalen en zonder online inschrijven:

Voor bibliotheken zonder online betalen en zonder online inschrijven:

Voor bibliotheken zonder online betalen en met online inschrijven:

Kernafbeelding: enkel het meisje en het boek (1200×1200)

Kernafbeelding visual Mijn Bibliotheek