Het Mijn Cultuurconnect-profiel voor de bibliotheekmedewerker is één handig profiel om aan te melden op de verschillende Cultuurconnect-platformen. Zo kun je met je e-mailadres en één wachtwoord overal op dezelfde manier inloggen.

Algemeen

Vanaf 17 september 2020 moet je aanmelden met het Mijn Cultuurconnect-profiel op de volgende platformen:

  • het leerplatform
  • de backend van de bibliotheekwebsite
  • de Mijn Bibliotheek-administratie
  • het coöperatieplatform

Er is een extra functionaliteit bij het Mijn Cultuurconnect-profiel voor alle voormalige Mijn Bibliotheek- en websitebeheerders: via https://id.cultuurconnect.be/admin kunnen zij raadplegen welke collega’s al een Mijn Cultuurconnect-profiel hebben en tot welke diensten deze toegang hebben. Zo kan er ook nagekeken worden of er iemand toegevoegd of geschrapt moet worden.

Als er iemand extra aangeduid moet worden als beheerder van Mijn Cultuurconnect-profiel kan hiervoor de servicedesk gecontacteerd worden.

Beheerdersomgeving Mijn Cultuurconnect-profiel

De beheerdersomgeving is toegankelijk via https://id.cultuurconnect.be/admin of via de link die je ziet na het aanmelden via id.cultuurconnect.be:

De beheerdersomgeving ziet er als volgt uit, er is voorlopig één menu-item, namelijk “Gebruikers”. Dit kun je open klikken om “Overzicht” of “Zoeken” te kiezen:

Overzicht gebruikers

In de lijst van gebruikers staat er naast elke gebruiker “detail”: hiermee kun je alle informatie over deze gebruiker raadplegen.

Onder “Diensten” zie je tot welke Cultuurconnect-platformen de gebruiker allemaal toegang heeft; onder “Organisaties” welke bibliotheken gekoppeld zijn aan de gebruiker.

Links zie je de algemene gegevens van de gebruiker. Voorlopig kan de beheerder hier niks aanpassen, hiervoor moet je de servicedesk contacteren.

Opzoeken van gebruikers

[Wordt aangevuld – aan deze pagina wordt nog gewerkt]