De rollen in een streamteam

Er zijn een aantal rollen te vervullen door het streamteam. Welke rol(-len) neem jij op? Je vindt over elk van deze functies meer informatie op het leerplatform om je op weg te helpen. 

  • coördinerende rol: jij zorgt voor een helder draaiboek en goede afspraken. Jij bent idealiter ook het aanspreekpunt voor de partners (Cultuurconnect, de cultuurpartner en de zorgpartner). Tip: maak zeker gebruik van de checklist die je op dit leerplatform vindt.
  • technische rol:  jij zorgt voor de technische benodigdheden, een test van de apparatuur en neemt op de dag van de livestream de technische aspecten voor je rekening. Bekijk alle informatie op dit leerplatform bij ‘Technische vereisten”.
  • animatie-rol: jij zorgt voor de sfeer en aankleding van de zaal, randanimatie, hapjes & drankjes. Je denkt er ook aan om de bewoners of patiënten vooraf warm te maken voor de livestream, bvb door liedjes te spelen van de komende voorstelling tijdens andere activiteiten, crea-activiteiten. Lees meer tips en info op het leerplatform bij “Sfeer & beleving”.
  • communicatie rol: jij leidt de interne en externe communicatie over het livestream event in goede banen. Denk aan: affiches ophangen, flyers uitdelen aan bewoners of  patiënten en hun familie, een facebookpost, het huiskrantje, … Als je met het project graag in de pers komt, stuur je een persbericht uit of nodig je journalisten uit. Lees meer tips bij “Communicatie & doelgroep”.
  • vrijwilliger: ondersteunen bij het halen en brengen van bewoners of patiënten naar de zaal, ticketjes scheuren, onthaal, drankjes aanbieden…