Stel je streamteam samen en bereid je samen voor!

Fijn! Jullie beslisten om een livestream van een voorstelling te vertonen in het woonzorgcentrum, ziekenhuis of andere zorgvoorziening. Maar hoe leid je dit in goede banen? Wie doet wat? 

Zorg voor telkens 1 aanspreekpunt binnen het cultuurhuis of -dienst en 1 aanspreekpunt in het zorgcentrum zodat de afspraken over samenwerking opgevolgd kunnen worden. 

Al naargelang de personeelscapaciteit kunnen jullie samen beslissen om meer of minder ondersteuning vanuit de cultuurpartner te voorzien. Cultuurpartners faciliteren de woonzorgcentra, ziekenhuizen en zorgvoorzieningen zo goed mogelijk maar kunnen hen ook op weg helpen om de livestream zelf op te zetten (train-the-trainer). Daartoe kan dit leerplatform helpen.

Iedereen die een rol vervult in het streamteam vindt op dit platform ondersteunende informatie en inspiratie.

In deze video hoor je Jeroen Swyngedouw van CC Brasschaat en Marijke Michielsen van AZ Klina aan het woord. Waren samen met enkele medewerkers het streamteam op 27 december 2019 voor de livestream van de familievoorstelling “Groezel of grijsje, het levende radijsje” vanuit hetpaleis (Antwerpen).